Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Danse salsa

Verdens salsahovedstad: Cali lever virkelig opp til tittelen. Uansett hvor i byen du beveger deg – restauranter, butikker, til og med hos tannlegen – høres den rytmiske lyden av salsamusikk. Et besøk i Cali er ikke komplett uten en kveld på "salsoteca", eller salsabar.

Med over 130 salsaorkestre, tusenvis av salsaelever, rundt hundre salsotecaer og til og med noen verdensmestre, er Cali er sted som lever og ånder for salsa. Byen har omfavnet denne musikkstilen, som oppsto på Cuba og Puerto Rico, og gjort den til sin egen. Enten det er en vanlig mandag eller en travel lørdagskveld, folk danser salsa hver eneste dag i uken, ofte til langt ut i de små timer. Loven som bestemmer stengetidene for danseklubbene blir spøkefullt kalt "ley zanahoria" eller "gulrotlov" - bare de som er like kjedelige som en gulrot vil gå hjem på det tidspunktet.

Cali, verdens salsahovedstad
Cali, verdens salsahovedstad

Cali

Typisk Cali

Etter å ha importert salsa fra Cuba og Puerto Rico på 1950-tallet, tilsatte caleñoene sine egne elementer. De kombinerte dansetrinn fra afrocolombiansk cumbia og merecumbé, kubansk mambo og amerikansk charleston og swing, og skapte noe helt unikt som nå er kjent som "stilo caleño". Det er en type salsa som innebærer lynende kjappe rytmer og trinn.

“Caleños har skapt sin egen salsastil”

Party i et salsoteca

Dansestrøk

Juanchito-strøket, sørøst for Cali sentrum, er stedet man skal dra til for en skikkelig salskveld. Der finnes minst tretti salsabarer, og nye etablissementer åpnes til stadighet. De best kjente barene er konsentrert rundt Via Casava. Et av de mest klassiske salsotecaene, er Changó, en røykfylt nattklubb der dansegulvet er fullpakket av folk. Et annet populært sted, er Agapito. Festen starter sent, så det er ingen grunn til å ankomme før midnatt.

Discobuss

"Chiva" er en typisk Cali-attraksjon: en weekendbuss som kjører folk fra klubb til klubb, slik at ingen av festdeltakerne trenger å påta seg sjåførrollen for kvelden. Den fargerike, tradisjonelle bussen kjører mellom et halvt dusin klubber. Du kan også leie din egen chiva med en gruppe, og velge hvilke barer og klubber du vil besøke. Kontakt Chiva Rumbo de Lujo eller Chivas Rumbahabana for leie.
Kjør trygt fra klubb til klubb
Parade under Feria de Cali

Den største festen i byen

Hvert år fra 25. til 30. desember arrangeres Feria de Cali. Den første av disse festivalene, i 1957, handlet bare om tyrefektning, men i årenes løp har evenementet vokst til å bli et spektakulært gatekarneval. Salsaband, sangere og dansere kommer til Cali fra alle verdenshjørner, og det er parader, konserter og danseforestillinger på hvert gatehjørne. Festivalen har også en kulinarisk side: "tascas", små midlertidige uterestauranter, dukker opp over alt, og serverer et stort utvalg av colombianske og internasjonale retter.

Foto

  • Party i et salsoteca: Colombia Travel
  • Kjør trygt fra klubb til klubb: Victor Hugo Hernández D.
  • Parade under Feria de Cali: Corfecali