Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Dekadent fredagsbrunsj

For innbyggerne i De forente arabiske emirater er fredag som en søndag i vesten – en avslappet og rolig hviledag. Den første dagen i helgen prøver restaurantene å overgå hverandre med herlige brunsjbufféer på gourmetnivå. Østers servert på skavet is, krabbe, hummer og sprø pekingand er bare noen av delikatessene som tilbys. Dekadanse er en dyd. Dette er tross alt ukens store festmåltid.

Etter en lang arbeidsuke fra søndag til torsdag går familier, par og grupper ut flokkevis på fredag for å nyte en festlig brunsj i en av byens topprestauranter. Mange restauranter har en fast pris for fredagsbrunsjen, fra 20 euro per person uten alkoholholdig drikke, til 135 euro per person inkludert generøse mengder rosa Moët & Chandon-champagne. Tre av de beste brunsjstedene i Dubai er oppført nedenfor.

Fredagsbrunsj med rikelige mengder champagne
Fredagsbrunsj med rikelige mengder champagne

Dubai

Luksus på Spectrum On One

Fairmont Dubai

Fredagsbrunsj har lenge vært en tradisjon i De forente arabiske emirater, men det femstjerners hotellet Fairmont Dubai var det første som markedsførte ideen om å feire fredagsmåltidet utenfor hjemmet. I dag blir fredagsbrunsjen på restaurant Spectrum on One fortsatt betraktet som en av de beste i Dubai. Den overdådige bufféen består av sushi og sashimi, sprø pekingand, krabbe, hummer og østers, blant mye annet, og gjestene kan velge mellom fire ulike drikketilbud, fra alkoholfrie drikker til ubegrenset med rosa champagne.

+ Les mer

Se på kartet

Fairmont Dubai, Sheikh Zayed Road, Trade Centre District, Dubai, www.fairmont.com/dubai

Den største: Madinat Jumeirah

Alle som kommer til Madinat Jumeirah for fredagsbrunsj, får et kart. Det kan virke spesielt, men er egentlig ganske praktisk, når man tenker på at brunsjen − med plass til 800 gjester − fyller hele første etasje i Al Qasr, et av de fire hotellene i komplekset. Den labyrintaktige bufféen er fordelt over tre restauranter og 37 matlagingsstasjoner, fra Wagyu-burgere på grillstasjonen til grillet snapper på fiskestasjonen eller deilig foie gras tilberedt av en fransk chef. Prisene varierer fra 90 euro (alkoholfri drikke) til 110 euro (inkludert cocktails, vin og champagne).

+ Les mer

Lekre brunsjdesserter på Al Qasr

Se på kartet

Madinat Jumeirah, Al Sufouh Road, Al Sufouh, Dubai, www.jumeirah.com

Et utvalg kaviar på fredagsbrunsjen

Sjustjerners brunsj: Burj Al Arab

Det anbefales sterkt å bestille bord i god tid hvis du vil spise fredagsbrunsj på Al Muntaha Restaurant, som ligger i 27. etasje i Burj Al Arab. Restauranten i det eneste sjustjerners hotellet i verden befinner seg 200 meter over Persiabukten, og tilbyr en spektakulær utsikt over den glitrende bysilhuetten, Palmeøyene og de fremtidige Verdensøyene. Lytt til levende jazzmusikk mens du nyter en variert og nydelig buffé med frisk frukt, salater, sushi og sashimi, kaviar med blini og en mengde lokale bakverk og desserter. Prisene starter på om lag 100 euro per person.

+ Les mer

Se på kartet

Burj Al Arab, Jumeirah Road, Jumeirah, Dubai, www.jumeirah.com

Foto

  • Luksus på Spectrum On One: corza, Flickr
  • Lekre brunsjdesserter på Al Qasr: Matt, Flickr
  • Et utvalg kaviar på fredagsbrunsjen: Jochen Weiland, Flickr