KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Dykk ned i historien om Hongkong

Hongkong er en fascinerende by med en like interessant historie. "Asias New York" var en gang en liten fiskerlandsby. I tidens løp utviklet den seg til en strategisk militærhavn, og deretter til dagens travle Hongkong, et av de største finanssentrene i verden.

Det Hongkong vi kjenner i dag utviklet seg etter det kinesiske Qing-dynastiets nederlag. Etter den første opiumskrigen i 1842 ble Hongkong overgitt til Storbritannia og ble en britisk koloni. I 1898 ble Kowloon, de nye territoriene og 235 fjerne øyer bygslet til Storbritannia i 99 år. I 1997 ble Hongkong gitt tilbake til Kina.

Utsikt mot Hongkong
Utsikt mot Hongkong

Hong Kong

Et gløtt inn i Hongkongs koloniale fortid

Hongkongs frihet

Under mottoet "ett land, to systemer" utgjør Hongkong en spesial administrativ region innenfor Folkerepublikken Kina. Takket være denne ordningen har Hongkong bevart en stor grad av selvstyre og sitt kapitalistiske system, et uavhengig rettssystem og en ditto konstitusjonell status, fri handel og ytringsfrihet.

Hongkongs bysilhuett ved solnedgang

Millioner av års historie

Det beste stedet å starte et besøk i Hongkong fra, er i Hongkongs historiske museum. Her er 400 millioner års historie samlet under ett tak. Bruk noen timer i museet for å få en bedre forståelse av byen og dens historie. Den permanente utstillingen "Historien om Hongkong" gir en livaktig oversikt over Hongkongs historie, lokale tradisjoner og kultur. Museet stiller ut over 45 000 gjenstander delt inn i fire hovedkategorier: arkeologi, lokalhistorie, etnografi og naturhistorie.

Hongkongs historiske museum