Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Djurgården

Øya Djurgården var en gang et jaktområde for svenske konger. Øya eies fortsatt av kongen, selv om den nå er omgjort til et nasjonalt rekreasjonsområde, med en rekke toppattraksjoner, som fornøyelsesparken Gröna Lund, friluftsmuseet Skansen og Astrid Lindgrens Junibacken ("Pippi Langstrømpes land").

Stockholm, som er omgitt av om lag 30 000 øyer, er selv bygget på 14 øyer, hver med sitt eget distinkte særpreg. Den lille Gamla Stan, ligger i midten, mens Norrmalm på nordsiden er kulturøya og Södermalm på sørsiden er full av butikker. På østsiden ligger Djurgården, et fritidsområde med skoger, plener, strender, turstier og museer i verdensklasse.

Museer i toppklasse på Djurgården
Museer i toppklasse på Djurgården

Stockholm

Attraksjonene på Gröna Lund

En femstjerners fornøyelsespark: Gröna Lund Tivoli

Attraksjonene på Gröna Lund kan ses fra lang avstand, som den 55 meter høye Katapulten, som gjør nøyaktig det navnet antyder, og den 121 meter høye superkarusellen Eclipse. Det er sju berg-og-dal-baner, der den 32 meter høye Jetline når en hastighet på 90 kilometer i timen i et adrenalinrush som varer i halvannet minutt. Det finnes ytterligere 20 attraksjoner der, fra radiobiler til et forhekset hus. Verken barn eller voksne kommer til å kjede seg et øyeblikk.

Skansen: friluftsmuseum siden 1891

Med rundt halvannen million besøkende i året er Skansen den mest populære attraksjonen i Stockholm. Dette friluftsmuseet, som åpnet i 1891, tar deg gjennom 500 år med svensk historie - i form av om lag 150 tradisjonelle hjem, butikker, lagre, gårdshus og kirker fra hele Skandinavia. For barna finnes en dyrehage med bjørner, aper, krokodiller, elg og reinsdyr.

Verdens eldste friluftsmuseum
Soverommet til Pippi på Junibacken

Her kommer Pippi Langstrømpe: Junibacken

Villa Villekula, Lönneberga, Bullerby og alle de andre stedene fra bøkene til Astrid Lindgren ligger en fire timers togtur unna: Astrid Lindgren’s Värld i Vimmerby. På Djurgården i Stockholm kan ungene glede seg over Junibacken. I dette Pippi-museet kan ungene kjøre tog gjennom et fantasihus laget av Marit Törnqvist, som illustrerte mange av Pippi-bøkene. Astrid Lindgren er i hovedfokus, men også andre svenske barnebokforfattere får oppmerksomhet.

+ Les mer

Se på kartet

Djurgården kan nås med ferge, bussrute 47 og 69, museumstrikken eller til fots, www.djurgarden.net

Foto

  • Soverommet til Pippi på Junibacken: Erzsèbet, Flickr