Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Dubais gratisstrender

Det er ingen manko på sol, hav og sand i Dubai – men å finne en gratisstrand kan by på utfordringer. Størstedelen av strendene eies av de store feriestedene, så de som ikke er gjester på Four Seasons, Hilton eller Madinat Jumeirah kan ha vanskeligheter med å finne ut hvor de kan legge ned badehåndkledet. Men ta det med ro. Det krever litt innsats, men selv i hyperdyre Dubai finner du gratisstrender.

Det finnes faktisk et dusin gratisstrender, for å være nøyaktig, fra den lange og brede Jumeirah Open Beach, med sjeselonger, kiosker og vannsportsaktiviteter, til den bortgjemte og rolige Palace Beach. Selv om vannet i Persiabukta er lunkent og kan virke rolig, kan strømmene være sterkere enn man skulle tro. En rask dukkert går bra, men svømming anbefales bare når det er livredder til stede. Her er en liste over de tre beste offentlige strendene i Dubai.

Stranden nær metropolen Dubai
Stranden nær metropolen Dubai

Dubai

Strand på Jumeirah Beach Hotel

Jumeirah Open Beach er åpen hele døgnet hele uken

Den lengste offentlige stranden i Dubai er Jumeirah Open Beach. Den går fra Dubai Marine Beach Resort til Four Seasons. En travel bulevard med skatere, joggere og syklister går langs stranden. Stranden har dusjer og toaletter, og sjeselonger og parasoller kan leies. Strandkiosker selger drinker, snacks og iskrem.

+ Les mer

Se på kartet

Jumeirah Open Beach, Jumeirah 1, Dubai

Sjustjerners strand: Umm Suqeim Beach

Det attraktive ved denne skjermede stranden ligger i kallenavnet: Sunset Beach er det beste stedet i Dubai for å se den blekrosa solen synke ned bak de svulmende "seilene" i landemerket Burj Al Arab Hotel. Med hensyn til fasiliteter, er kontrasten mellom verdens eneste sjustjerners hotell og den offentlige stranden ved siden av enorm: Bortsett fra et volleyballnett og en surfeskole, er det ingen fasiliteter på stranden. Så i tillegg til bok og håndkle bør du ikke glemme å ta med deg en parasoll og en piknikkurv.

+ Les mer

Utsikt til landemerket Burj Al Arab Hotel

Se på kartet

Sunset Beach, Umm Suqeim, Dubai

Sand så langt øyet kan se

Dubais roligste strand

Kystlinjen mellom Burj Al Arab Hotel og Palm Jumeirah er reservert en rekke femstjerners hoteller, med ett unntak: Al Sufouh Beach ("stranden ved det svarte palasset"). Den hvite stranden med utsikt til palmeøyene er uvanlig stille fordi den er svært vanskelig finne. En uasfaltert sti går fra Al Sufouh Road, i nærheten av bussholdeplassen Dubai College, til stranden. Du kan parkere på stranden. Stranden har overhodet ingen fasiliteter.

+ Les mer

Se på kartet

Black Palace Beach, Al Sufouh, Dubai

Foto

  • Strand på Jumeirah Beach Hotel: Leonard Zhukovsky, Shutterstock
  • Utsikt til landemerket Burj Al Arab Hotel: Ilona Ignatova, Shutterstock