KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Dubais vakreste strender

Enten du foretrekker talløse handlesentre, temaparker eller fargerike souker, er det ingen grunn til å kjede seg i Dubai. De som er ute etter fred og ro kan ta sikte på en av de mange strendene, og glemme alt om byens ståk og larm. En tur langs Dubais beste strender.

Dubai har en rekke vakre strender, men besøkende bør være forsiktige med den sterke solen. Dubai har et varmt og tørt ørkenklima, og temperaturene stiger ofte over 40 grader Celsius. Du kan beskytte deg ved å leie en strandparasoll, og unngå solen på den varmeste tiden på dagen.

Skyskrapere på stranden
Skyskrapere på stranden

Dubai

Jumeirah Beach

Den lyse Jumeirah-stranden

Jumeirah Beach ligger mindre enn 30 minutters kjøring fra Dubais hektiske bysentrum, like ved siden av Hilton Beach Club. Dette er den største, mest kjente og mest populære strandstrekningen i Dubai. Jumeirah Beach går parallelt med Jumeirah Beach Road, og badefolket har vakker utsikt til Hotel Burj Al Arab, som er det eneste hotellet i verden med sju stjerner. På den vakre, hvite sandstranden i Jumeirah kan man leie parasoller, strandstoler og håndklær. Jumeirah Beach er fin for småbarn, ettersom vannet er ganske grunt innerst mot stranden. Like ved siden av stranden ligger en park på 12 hektar, der folk kommer for å nyte utendørslivet. Parken har mange fritidsaktiviteter, fra aktiviteter for barn til grillsteder og et lite amfiteater for konserter.

Al-Mamzar Beach Park

Strandfolk som vil gjøre et poeng av å unngå Jumeirah, setter ofte kursen for Al-Mamzar Beach Park. Dette området har fire kunstige, men svært trivelige strender med separate svømmeområder, plener, sommerhus, piknikområder, to svømmebassenger og ulike spisesteder. Romantiske, buktende småveier er perfekte for en spasertur eller en sykkeltur, eller man kan ta toget rundt i den 90 hektar store Al-Mamzar Beach Park. De to svømmebassengene har permanente livvakter som holder øye med barna. Herrene bør merke seg at stranden på onsdager bare er åpen for kvinner og barn.

Al-Mamzar Beach

“Den ti kilometer lange Jebel Ali Beach er den roligste stranden i Dubai”

Aktive sysler på Jebel Ali Beach

Jebel Ali Beach er en herlig strandstrekning på ti kilometer. Dette er den roligste stranden i Dubai, og den er svært populær blant kitere som vil unngå menneskemengdene på Jumeirah og Kite Beach. Stranden brukes også av campere som foretrekker denne fredelige kyststripen fremfor et hotell i hektiske Dubai. Slapp av under de pittoreske kronene på vaiende palmetrær, eller bli med på mer aktive sysler, som fotball, vannsport eller kiting.