Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Spis, be og gå på shopping i Lille India

Den indiske enklaven i Brickfields-strøket er en fest ikke bare for øynene, men for alle sansene. I gatene dufter det av sandeltre, krydder og girlandere av sjasmin- og lotusblomster. Mange matboder serverer typiske sørindiske og srilankiske retter. Her er også vakre templer tilegnet hinduistiske guddommer. Spis, be og gå på shopping i Lille India, det mest fargerike strøket i Kuala Lumpur.

Navnet Brickfields henger igjen fra gamle dager, da man i dette strøket produserte murstein til gjenoppbyggingen av Kuala Lumpur. Den opprinnelige trebyen gikk opp i flammer under en storbrann i 1881, og siden da har det vært påbudt å bygge i murstein. Under det britiske styret var det dessuten her jernbanedepotet befant seg. Jernbanearbeiderne som jobbet her var hentet av britene fra Sør-India. Mange slo seg ned i området rundt depotet, og ble senere malayiske statsborgere.

Den fargerike Little India-fontenen
Den fargerike Little India-fontenen

Kuala Lumpur

En bananblad-karri

Servert på bananblad

Det er mye mat å få i Lille India. De populære "bananblad-restaurantene", der hovedrettene serveres på bananblad, finnes over alt. Menyen inkluderer nydelige curryer, med godt utvalg for vegetarianere. Annen herlig snacks er vadai (en velsmakende frityrstekt godbit) og stringhoppers (dampede nudler laget av rismel) – de fleste bodene har sine egne spesialiteter.

Hindu-helligdom

Akkurat som India rommer Lille India i Kuala Lumpur en salig blanding av trosretninger og gudshus. Kirker, moskeer, hinduistiske templer og buddhistiske helligdommer står side om side. Den mest fargerike bygningen er det enorme Sri Kandaswamy-tempelet, et førsteklasses eksempel på tamilsk arkitektur. Dette tempelet er en viktig påminnelse om at mange av de opprinnelige immigrantene kom fra Sør-India og Sri Lanka. Det 100 år gamle tempelet er et livlig senter for mange religiøse festivaler og seremonier.

Sri Kandaswamy-templet på Jalan Scott
Vakre sarier på Jalan Tun Sambanthan

Handle safran

Den viktigste handlegaten i Lille India er Jalan Tun Sambanthan. Her finner du mange småbutikker fulle av bunker med sarier og stoffer. Mens safran vanligvis selges i små porsjoner, selges det her i store sekker, akkurat som spisskummen og kanel. Skal du handle moderne produkter, kan du gå til KL Sentral, det nyeste handlesenteret i Brickfields. Senteret befinner seg i og omkring en gammel skiftestasjon.

Foto

  • Sri Kandaswamy-templet på Jalan Scott: Graeme Maclean, Flickr
  • Vakre sarier på Jalan Tun Sambanthan: Thomas van Ardenne, Flickr