Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Møte med en ape på dyrehagen i Entebbe

Dyr av alle størrelser - nattdyr, primater, fugler, gnagere og reptiler i alle former og fasonger - kan ses på Uganda Wildlife Education Centre. De lokale foretrekker det gamle, kortere navnet Entebbe Zoo. Og hvis en dag i dyrehagen ikke er nok, kan du tilbringe natten der også, i en afrikansk hytte, omgitt av gressende og slumrende dyr.

Det er hundrevis av arter i dyrehagen, fra løver til leoparder, bøfler, bavianer, flodhester og elefanter. Som i alle andre dyrehager er dyrene med det mest eksentriske utseendet mest populære. Sjekk ut brazzamarekatten med den svarte kronen og det hvite skjegget, eller fuglen treskonebb, som kan svelge slanger, skilpadder eller til og med unge krokodiller. Spesialaktiviteter, som en tur bak kulissene eller et møte med våre nærmeste slektninger, sjimpansene, er tilgjengelige mot ekstra betaling.

Uganda Wildlife Education Centre
Uganda Wildlife Education Centre

Entebbe

Fra dyrehage til kunnskapspark

Dyrehagen ble grunnlagt i 1952, med vakker beliggenhet ved bredden av Victoriasjøen. De britiske kolonistene åpnet dyrehagen som et tilfluktsted for dyr som var syke, foreldreløse eller som var reddet fra krypskyttere og smuglere, og den har beholdt denne rollen frem til i dag. På 1960-tallet anskaffet dyrehagen også dyr fra andre himmelstrøk, som bjørner og tigre, men i løpet av noen tiår sank antallet besøkende, og dyrehagen ble forsømt. Tingene endret seg da Entebbe Zoo, under ledelse av New York Zoological Society, ble omgjort til Uganda Wildlife Education Centre (UWEC), en vellykket krysning mellom en tradisjonell dyrehage og en safaripark, med fokus på undervisning. Et nettverk av stier og gangveier fører de besøkende gjennom det 30 hektar store området, forbi dyr og gjennom skogen. Underveis får du også lære om trær, planter, blomster og urter og hvilken medisinsk effekt de har. Et besøk på UWEC er den perfekte måten å tilegne seg kunnskap før en safari til et av Ugandas dyrereservater.

“UWEC er en vellykket krysning mellom en tradisjonell dyrehage og en safaripark”

Hyene i Entebbe Zoo

Man kan tilbringe natten i dyrehagen

Det er få dyrehager som tillater overnattingsgjester, men i Entebbe Zoo har du muligheten. Det finnes leiligheter og billige køyesenger, men det morsomste er å overnatte i en banda, et autentisk afrikansk, rundt steinhus med spisst halmtak. Det enkle, men tilstrekkelige overnattingsstedet er utstyrt med senger med myggnett, et lite bad og et tekjøkken, alt for 25 euro per natt. Hyttene ligger midt i dyrehagen, blant fredelig gressende dyr. Middag kan inntas i en enkel restaurant ved vannkanten. Dyrehagen er et godt utgangspunkt for en tur til sjimpansene på øya Ngamba. Båten går fra et sted like i nærheten av dyrehagen.