Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En avstikker til Point Reyes

En kjøretur ut av byen og over Golden Gate-broen tar deg til et helt annerledes landskap. Forrevne klipper, vakre gressletter og et variert dyreliv: Velkommen til Point Reyes National Seashore, en park med tallrike sykkel- og turstier og en 130 kilometer lang kystlinje med frisk havbris. Og alt dette bare et steinkast fra byen.

President John F. Kennedy erklærte Point Reyes nasjonalpark i 1962. I tillegg til den vakre naturen, har parken også historisk betydning. For om lag 5 000 år siden holdt kystindianerne Miwok til her. Det sies at den engelske oppdagelsesreisende Sir Francis Drake gikk i land her i 1579 og satte Point Reyes på kartet.

Point Reyes National Seashore
Point Reyes National Seashore

San Francisco

Fyrtårn i tåka

Point Reyes er kjent som et av de mest tåkete stedene i USA. Om sommeren kan tåka bli så tett at sikten er redusert til bare noen meter – derfor fyrtårnet . I mer enn hundre år kastet fyrtårnet sitt lys over havet, men i 1975 ble det erstattet av automatisk lys. Det gamle fyrtårnet er nå en av toppattraksjonene i Point Reyes. En trapp på 310 trinn tar deg ned til klippene som utgjør det vestligste punktet i parken. I månedene april, mai og juni er dette et perfekt sted for å observere hvalene som migrerer mot nord langs kysten.

Fyrtårnet på Point Reyes
En flokk av tule-wapiti på Tomales Point

Sjelden hjort

En unik del av parken, er Tule Elk Preserve ved Tomales Point, der en stor flokk av hjortedyret tule-wapiti streifer omkring. Denne arten var mer eller mindre utryddet mot slutten av det 19. århundre. I 1978 ble en liten flokk sluppet ut ved Tomales Point, og deretter formerte de seg raskt. Nå lever det 450 stykker i Point Reyes National Seashore. Juli, august og september er paringsmåneder, da frivillige informerer nysgjerrige besøkende om wapitiene og vanene deres.

Kystlinjen ved Point Reyes

Fosser og tidevannsdammer

Med uavlatelig vind og vanntemperaturer som sjelden kommer over 10 grader Celsius, kan ikke solbading anbefales her. Det er bedre å fokusere på naturen. Kystlinjen har spennende og vakre landskaper å by på. Hver strand har sine særegenheter. På Wildcat Beach, for eksempel, faller to fosser rett ned i havet, og på Palomarin Beach finnes en rekke tidevannsdammer fulle av fargerike sjøstjerner, som kan utforskes ved lavvann. En spasertur langs stranden har hatt så mye forskjellig å by på!

Alamere Falls ved Wildcat Beach