Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Eksotiske Philipsburg

Takket være de mange butikkene, kafeene og hotellene er Philipsburg et av de mest livlige stedene på øya Saint Martin. Gigantiske cruisebåter og luksusyachter kaster anker i den asurblå bukten, som ble oppdaget i 1493 av Columbus, selv om det bodde indianere her fra før. Philipsburg er hovedstaden i den nederlandske delen av øya, og ligger ved den vakre hvite sandstranden på Great Bay.

På 1500-tallet var nederlandske, spanske og franske sjøfolk og pirater fra hele det karibiske området svært interessert i denne sjarmerende øya. Den hadde ikke bare beskyttende viker, men også et stort saltverk. På den tiden var salt viktig for å konservere kjøtt og fisk om bord på skip. John Philips, en skotsk kaptein i den nederlandske marinen, grunnla byen Philipsburg på en liten stripe land mellom havet og saltverket i 1763.

Trebryggen i Philipsburg
Trebryggen i Philipsburg

Saint Martin

Tinghuset fra 1793

Fargerik arkitektur

Øya har mange vakre kolonihus i lystige antillanske farger, og en engelsk kirke omgitt av palmetrær. Sammen med Oranjeschool i pastell og det gamle tinghuset i tre, utgjør de fire hovedgatene i Philipsburg er fargerik blanding av nederlandske, engelske og lokale elementer. Du finner alle historiene, og hele historien, i det sjarmerende Saint Martin Museum i Front Street.
Øyas historie kan også utforskes utenfor byen. På enden av halvøya mellom Great Bay og Little Bay ligger restene av Fort Amsterdam. Det ble bygget i 1631 som det første nederlandske militærfortet i Karibia, og kan nås via en gangsti som starter ved Divi Little Bay Resort. I dag står bare noen vegger og en håndfull rustne kanoner igjen, men den fantastiske utsikten over Great Bay og naboøyene er den samme. Ruinene ligger i vakre naturomgivelser, med høye kaktusplanter og brune pelikaner som dykker etter fisk fra klippene.
Utsikt fra Fort Amsterdam

Shopping og avslapping

I tillegg til de eksotiske lokale fargene, er Philipsburg også kjent for nattelivet sitt og for de gode shoppingmulighetene. Front Street, den første gaten på sjøsiden, er et momsfritt Valhall av butikker som selger smykker, parfyme, luksusartikler og suvenirer. Her ligger også Guavaberry Emporium, en butikk som selger en likør laget av lokale guavabær. Du finner også denne likøren i mange cocktailbarer (det perfekte stedet for å prøve en guavaberry colada), og i hotellene, kasinoene og klubbene i Philipsburg. Et sted som kan anbefales, er Ocean Lounge i Holland House Beach Hotel, med sitt store uteområde og levende musikk, rett ved strandpromenaden i Great Bay.
Great Bay Beach, stranden i Philipsburg

Foto

  • Tinghuset fra 1793: Vakantiestmaarten.nl