Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Bli kjent med downtown LA

Los Angeles er spesielt kjent for sine vakre strender, glamouren i Beverly Hills og selvfølgelig de enorme husene i Hollywood Hills. Besøkende hopper derfor ofte over sentrum av LA, noe som er synd, for det er mye å gjøre der.

Los Angeles blir ikke ofte forbundet med historie – de færreste vet at byen ble grunnlagt i 1781. Området rundt Pershing Square blir også kalt "det historiske sentrum". Disse gatene er fulle av historiske bygninger, som det vakre sentralbiblioteket fra 1926. Dette digre biblioteket er et praktfullt eksempel på tidlig art deco, og interiøret er virkelig et mesterverk. Veggmalerier og fargerike mosaikker dekorerer bygningen, som rommer en enorm boksamling.

Utsikt over LA sentrum fra fjellene
Utsikt over LA sentrum fra fjellene

Los Angeles

Walt Disney Concert Hall

Den moderne konsertsalen til ære for Disney

Tilhengere av moderne arkitektur, og ikke minst fotografer, vil ha glede av et besøk på Los Angeles Music Center. Senteret besto opprinnelig av tre scenehus, men i 2003 ble den iøynefallende Walt Disney Concert Hall føyd til komplekset. Denne konsertsalen er hjemstedet til Los Angeles Philharmonic Orchestra. De bølgende formene i metallkonstruksjonen ble skapt av Frank Gehry, den samme arkitekten som tegnet Guggenheim-museet i Bilbao. Det arrangeres daglige rundturer med guide i musikksenteret, og rundturer med lydguide i Walt Disney Concert Hall.

Shopping i Chinatown

Chinatown er sentrert rundt Central Plaza, og er fullpakket med butikker, suvenirforretninger og, selvsagt, kinesiske restauranter. Strøket kalles også New Chinatown: Kineserne slo seg først ned i området som nå utgjør Union Station, og flyttet til Central Plaza først i 1938. De som kommer til plassen for første gang, kan lett få følelsen av at de har vært der før. Plassen har vært med i en rekke filmer og tv-serier, blant annet Melrose Place, Rush Hour og Beverly Hills 90210. Det arrangeres omvisninger i Chinatown hver første lørdag i måneden, men du kan også laste ned en beskrivelse av en byvandring fra nettsiden.

Chinatown
Basketballhelt i bronse foran Staples Center

Vestkystens Times Square

På grunn av de store neonskiltene og blinkende lystavlene blir L.A. Live også kalt Vestkystens Times Square. Dette store fornøyelsessenteret åpnet i 2007, ved siden av Staples Center, hjemmearenaen til basketballaget LA Lakers. Det er hit man skal gå for en kveld på byen. I tillegg til restauranter og klubber, finnes en kino og forskjellige barer med levende musikk. Men selv før kvelden kommer er det mye å gjøre her - Grammy-museet har mer enn nok å by på for en underholdende ettermiddag.

Viva Mexico i Olvera Street

Olvera Street: som i Mexico

Olvera Street er en del av El Pueblo de Los Angeles Historic Monument. Dette er et av de eldste strøkene i byen. Besøkende føler seg som i Mexico, der de går omkring i det fargerike gatemarkedet, lytter til meksikansk musikk og besøker de mange restaurantene som serverer tacos, fajitas og burritos. Denne livlige gaten har hele 27 historiske bygninger, inkludert Avila Adobe, det eldste gjenværende huset i Los Angeles, bygget i 1818.