Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Høstfarger i Miyaluo

Miyaluo-landskapet er på sitt vakreste om høsten, når bladene på lønnetrærne får en dyprød farge. Med et omfang på 3000 kvadratkilometer er dette den største «røde skogen» i Kina. Fjellbekker med smeltet brevann og boblende varme kilder gir regionen en skjønnhet som kan nytes i fulle drag under en fjellvandring.

De fleste reisende som vil utforske naturen fra Chengdu, anbefales å besøke Jiuzhaigou-dalen. Dette er et usedvanlig vakkert naturreservat som ligger 400 kilometer fra byen. Miyaluo er nok jomfruelig terreng for de fleste vestlige reiseguider, men kineserne har så absolutt oppdaget dette paradiset av innsjøer og skoger ved foten av Himalaya. De har gått turer i dette levende landskapsmaleriet av fjellsjøer og fosser i årevis. Og i en avstand på 260 kilometer ligger det mye nærmere byen!

Høsten farger naturen i Miyaluo
Høsten farger naturen i Miyaluo

Chengdu

I Miyaluo er hver årstid forskjellig

Høsten er den beste årstiden å besøke Miyaluo på. Det røde løvtaket danser i vinden som bølger på havet. Den tiden på året da de første snøfnuggene faller på det røve løvet, blir betraktet som så spesiell at hele Kina sitter foran tv-en i forventning. Den beste måten å oppleve dette naturreservatet med platåer, fjell og isbreer, er til fots. Underveis støter du på krystallklare fjellvann og varme kilder. Hvis du er stille, kan du kanskje få øye på en hjort eller en ørn. Miyaluo er også verdt et besøk til andre tider av året. Hver årstid har sin egen distinkte farge. På grunn av høyden (5000 meter over havet) er Miyaluo dekket av snø om vinteren. Om våren får ferskentrærne lyserosa blomster, og åssidene er grønne som gress om sommeren.

“Lyserosa ferskentrær om våren og gressgrønne åssider om sommeren”

Fjellene i Miyaluo

Fjellfolket i Miyaluo

Miyaluo ligger mellom det tettbefolkede Chengdu og det tynt befolkede Tibet. Regionen dekker åsene ved foten av Himalaya, og er bebodd av fjellfolk. Under en fottur kan du komme over Qiang-landsbyene i dalførene. Her bruker folk gråsteiner fra elven for å bygge sine befestede bosettinger, som rommer labyrinter av smågater. Qiang-kvinnene går i rosa kjoler laget av lin, ofte med saueskinnsjakker for å holde varmen i de kalde fjellene. Landsbyene har opptil 30 meter høye vakttårn, som en gang ble brukt til å sende røyksignaler til nabolandsbyene for å varsle dem om angrep. Men ta det med ro, fotturister er velkomne, og det er store muligheter for at du inviteres inn på middag. Lam på spyd og bambus fylt med ris er retter som gjerne serveres under en Miyaluo-fest.

+ Les mer

Se på kartet

Miyaluo-parken i Sichuan