KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Familievennlige utflukter rundt Lisboa

Delfiner og flamingoer i Setúbal-bukten, et eventyrslott i Sintra eller et titalls gylne strender i Cascais - familier har mye å glede seg over på en dagstur fra Lisboa. Det er mye å se og gjøre. Vi har skissert tre barnevennlige utflukter innenfor en times reisetid fra hovedstaden.

Lisboa har mange familieattraksjoner, blant annet museer. Mer aktive attraksjoner finnes i de vakre byene som omgir hovedstaden. Alle disse reisemålene er lett tilgjengelige med bil eller offentlig transport. La oss dra til Setúbal, Sintra og Cascais!

Morsomme utflukter innen en time fra Lisboa
Morsomme utflukter innen en time fra Lisboa

Lisboa

Lekelystne delfiner i Setúbal-bukten

Setúbal: båtturer og delfiner

Setúbal er Portugals fjerde største by, og ligger inneklemt mellom de vakre naturreservatene Arrábida og Estuário do Sado. Sjøsiden av byen ligger i et beskyttet elvedelta, som lokalbefolkningen kaller Delfinbukten. Det er lett å se hvorfor, for det vrimler av lekelystne tumlerdelfiner i bukten. Det tilbys en mengde delfinsafarier i Setúbal: velg en hel eller en halv dags båttur i bukten, der du er garantert å få se delfiner.Prisene spenner fra 25 til 50 euro, og barn går for halv pris.

+ Les mer

Se på kartet

Setúbal ligger om lag 45 minutter sør for Lisboa, og kan nås med bil, buss eller tog.

Eventyrslottet i Sintra

En tur til Sintra er en fin dagsutflukt, men dette reisemålet fortjener egentlig en hel helg. I århundrer har konger, adelige og kunstnere tilbrakt somrene i denne staselige byen som er fullpakket av borger, palasser og herskapshus - oppføringen på UNESCOs verdensarvliste er fullt fortjent. Hovedattraksjonen i Sintra er Palácio Nacional da Pena fra 1800-tallet, et eventyrslott på en fjelltopp, med romantiske tårn, brystvern med skyteskår, storslagne tablåer av keramikkfliser, mauriske kupler, gotiske bueganger og en ekte vindebro.

+ Les mer

Palácio Nacional da Pena i Sintra

Se på kartet

Sintra ligger om lag 45 minutter nordvest for Lisboa, og kan nås med bil eller tog.
De gylne strendene i Cascais

Kongelig solbading i Cascais

Cascais har en privilegert beliggenhet, med et naturreservat like bak og vakre, gylne sandstrender i front. I 1870 foretok Dom Luís I en kongelig dukkert i det forfriskende Atlanterhavet, og siden da har dette feriestedet ved havet vært et populært reisemål for velstående portugisere. Selv når solbaderne ligger som sild i tønne på den sentralt beliggende Praia da Ribeira, er det alltid god plass på en av de titalls sandstrendene i Cascais. Praia da Duquesa har mange vannsportsaktiviteter for barn.

+ Les mer

Se på kartet

Cascais ligger om lag 30 minutter vest for Lisboa, og kan nås med bil eller tog.