Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Skandinavias motehovedstad

København er Skandinavias motehovedstad, noe innbyggerne viser hver eneste dag. Klær spiller en viktig rolle i københavnernes liv, som takler det kjølige klimaet i de vakreste og varmeste kreasjoner man kan tenkte seg. Dansk moteindustri blomstrer som aldri før, og det finnes talløse sukessfulle designere.

Danmark er satt sentralt på verdenskartet når det gjelder mote, godt hjulpet av internasjonale motemesser og Copenhagen Fashion Week. Dansk mote er raffinert og samtidig hendig, funksjonell, men alltid med er rå kant. De elegante plaggene fra danske designere karakteriseres av materialer i høy kvalitet og med naturlige farger. InWear, Huset Sand og ONLY er berømte navn. Men kanskje enda mer spennende er de mindre motehusene, som erobrer verden fra sine baser i København. Som du kunne ha forventet, er hovedstaden et perfekt utgangspunkt for å oppdage de unge danske talentenes boutiquer.

Dristige trykk av Stine Goya

Forfriskende individualisme

Butikken til Stine Goya ligger i Nørrebrogade, midt i København. Hun startet som modell og motestudent, før hun lanserte sin egen kleskolleksjon i 2006. De forfriskende fargene og dristige trykkene hennes skaket opp moteverdenen. Hvert plagg har en unik karakter, og utstråler noe dramatisk. Individualisme er et magisk ord for Stine Goya, og danskene er ville etter kreasjonene hennes.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Stine Goya, Nørrebrogade 45 B, 2200 København, Danmark

Lekne klær

Rikke Baumgarten og Helle Hestehave er basert i hjertet av København, der de driver Baum und Pferdgarten. Kreasjonene deres forskyver grensene mellom menn og kvinner, minimalistisk og bombastisk, glinsende og glansløst. Om det er morsomme trykk, sprø krager eller spesielle knapper, har klærne fra Baum und Pferdgarten alltid et hint av humor over seg. Boutiquen er et fantastisk sted for å lete etter klassiske plagg og lekende avantgarde-kreasjoner, som kan kombineres i det uendelige.

+ Les mer

Baum und Pferdgarten er opptatt av kontraster

Se beliggenheten på kartet

Baum und Pferdgarten, Vognmagergade 2, 1120 København, Danmark

Bredgade

Bærekraftige eventyrkjoler

Å komme inn i Trash-Couture på Bredgade i København er å gå inn i en eventyrverden av klinplinger, rysjer og skinnende silke. Dette kunstneriske klesmerket bruker restestoffer fra eksklusive motehus til kolleksjonene sine. Disse restene, sammen med natursilke, sys for hånd til særegne kreasjoner. Resultatet er en enestående kleskolleksjon, som også omfatter cocktail- og brudekjoler. Takket være den bærekraftige kreative prosessen, har kjolene fra Trash-Couture de seneste årene oppnådd nærmest en kultstatus blant miljøbevisste fashionistaer.

+ Les mer

En couturekjole av Peter Ingwersen

Mer informasjon

Danske klesdesignere står ofte i fremste linje når det gjelder etisk fashion. Peter Ingerwersen er en av de ledende innenfor denne utviklingen, og hans merke Noir legger lista høyt for dansk klesindustri. Plaggene fra Noir er laget av etisk innkjøpte og øko-vennlige materialer. Bomullen kommer fra Uganda og blir vevd i Tyrkia, før det sys om til fantastisk haute couture. Det er ingen motsetning mellom bærekraft og stil hos Noir: Kleskolleksjonen er inspirert av rock and roll, og skinner på catwalken takket være de metalliske fargene og det skarpe snittet.

Foto

  • Dristige trykk av Stine Goya: Metz, Flickr
  • Baum und Pferdgarten er opptatt av kontraster: Anton Dijkgraaf - Travel Affairs / Hollandse Hoogte
  • Bredgade: Payton Chung