KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Loppemarkeder fulle av overraskelser

Hver helg arrangeres store loppemarkeder over hele Los Angeles. Hundrevis av selgere fra California og andre stater selger antikviteter, samlerobjekter og alt mulig annet av verdi og interesse. I tillegg til hundrevis av boder med salgsvarer finner du også steder som selger mat og drikke, og scener med levende musikk – et besøk på et helamerikansk loppemarked er en fantastisk opplevelsesreise.

Bilderammer, antikke vaser, barneleker av blikk: de som er ute etter en spesiell suvenir eller en original gave finner garantert det de leter etter på et av loppemarkedene i Los Angeles. Byen er en magnet for hippe ungdommer - loppemarkedet med sine retroklær, smykker, gjenoppdagede møbel- og designstiler er favorittmøteplasser for dem. Se igjennom varene og ta deg en drink og noe å bite i på en av patioene mellom bodene. Loppemarkedene arrangeres hele året, enten i store haller, sjarmerende varehus eller utendørs på parkeringsplasser.

På skattejakt på loppemarkedet
På skattejakt på loppemarkedet

Los Angeles

Melrose: alltid noe av interesse

Sjarmerende søndagsmarked

Melrose Trading Post er et lite, sjarmerende søndagsmarked på Fairfax High School. Rundt 200 selgere er på plass, det er mat og drikke å få, og rundt kl. 13.00 opptrer The Paul Diblasi Trio. Markedet er åpent hver søndag uansett vær. En del av inngangsbilletten (2 dollar per person) går til inntekt for en kunstprosjekt i offentlige skoler. Hittil har inntektene finansiert byggingen av et lite teater i nærheten av skolen, der nye talenter kan øve og opptre.

+ Les mer

Se på kartet

7850 Melrose Ave., Los Angeles

Nytt klassisk marked: Downtown Flea

I juli 2013 fikk Los Angeles nok et nytt, ultra-trendy loppemarked: Downtown Flea i Historic Core, et gammelt, revitalisert sentrumsområde. Grunnleggeren, Philip Dane, har vært en aktiv loppemarkedsorganisator siden 1990-tallet. Dane betrakter loppemarkedet som et sted der man kan møte nye mennesker, ha det moro og gjøre røverkjøp. Downtown Flea tiltrekker seg både lokalbefolkningen og hippe ungdommer på jakt etter klær fra 1950-tallet, brukte designermøbler og klassiske rullebrett. Loppemarkedet har en egen matavdeling. Markedet finner sted hver siste søndag i måneden. Inngang: 5 dollar.

+ Les mer

Brukte sko

Se på kartet

246 S. Spring St., Los Angeles
Rose Bowl loppemarked

Pretzels og frossen limonade

Rose Bowl Flea Market er det eldste loppemarkedet i LA, og et av de største. De siste 40 årene har 2500 selgere samlet seg her hver annen søndag i måneden. I tillegg til brukte møbler, kan man også finne kvalitetsantikviteter her. Unge og hippe LA-beboere flokker seg om avdelingene for retroklær og -smykker. Matbodene selger mange typer mat og drikke, fra pretzels til frossen limonade og fra deilige kaker til cocktails. Inngang: 8 dollar per person.

+ Les mer

Se på kartet

1001 Rose Bowl Drive, Pasadena