Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Flygefisk på Pike Place Market

Duften av friske vårblomster, nybakt brød og fisk rett fra havet - det er det som møter deg på Pike Place Market. Disse markedshallene i sentrum av Seattle er en imponerende attraksjon og tilbyr et stort utvalg ferske ingredienser, i tillegg til klær og kunst. Gateartister opptrer dessuten her, og et stort utvalg restauranter tilbyr fantastisk lokal mat.

Pike Place Market kan godt kalles en forløper for de mange bondemarkedene som er så populære for tiden. Det var her konseptet ble introdusert i 1907, da lokale bønder kom til byen for å selge produktene sine direkte til kundene. På den tiden hadde de bare lov til å selge frukten og grønnsakene sine gjennom spesielle kommisjonshus. Bøndene likte ikke denne ordningen spesielt godt, og en gruppe på åtte av dem startet et marked på Pike Place der de solgte varene fra vognene sine, og i løpet av noen timer hadde de solgt ut alt sammen.

Pike Place Market i Seattle
Pike Place Market i Seattle

Seattle

Fersk fisk

En enorm suksess

Nyheten om dette vellykkede bondemarkedet spredte seg raskt, og stadig flere bønder fant veien til Pike Place. I løpet av to uker hadde antallet bønder vokst fra 8 til over 70. Da ble det behov for en markedshall. Bystyret i Seattle lot ingen tid gå til spille, og de første markedshallene ble åpnet etter to måneder. Her kunne over 120 selgere vise frem varene sine i boder under tak, og Pike Place Market var født.

Fiskekasting

Pike Place Market har ikke mindre enn fire fiskemarkeder. Hver dag ankommer billass med ferske blåskjell, sverdfisk, tunfisk, krabber og all salgs annen sjømat til markedet. Pike Place Fish befinner seg rett under den store klokken, der fisken bokstavelig talt flyr rundt ørene på deg idet selgerne kaster dem til hverandre over disken hele dagen, og gjør markedet svært underholdende. Du kan også kikke på enorme marulker og digre tunfisk.

“Maredsselgerne lager en forestilling av det på Pike Place Fish”

Kaffe på den aller første Starbucks

Det er mer enn 60 restauranter på Pike Place Market, noe som gjør det til et perfekt sted for lunsj, en rask matbit eller en avslappende middag. Det russiske bakeriet Piroshky Piroshky er en lokal favoritt. De baker russiske piroger med ulike typer fyll. Beacher’s Handmade Cheese er nok et sted der du kan stille apetitten. Mange mener at de lager det beste grillede ostesmørbrødet i hele USA. Den aller første Starbucks åpnet på Pike Place i 1971. Interiøret skiller seg fra alle andre Starbucksbarer i verden, og den opprinnelige logoen henger fortsatt over døren.
Den aller første Starbucks

Foto

  • Den aller første Starbucks: Deymos Photo, Shutterstock