Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Den forbudte by

Kineserne betraktet Den forbudte by som universets sentrum, og med god grunn! Mens Europa lå i middelalderens mørke, så Beijing et enormt palasskompleks reise seg, med tusenvis av alkover, værelser og haller. Keiserbyen var ikke bare forbudt område for vanlige folk, den var også usynlig, gjemt bak murer som var åtte meter tykke og ti meter høye.

Ming-keiseren Yongle beordret byggingen av Den forbudte by tidlig på 1400-tallet. Sagnet forteller at over en million arbeidere deltok i byggingen. Etter keiser Yongle har byen vært sete for ytterligere 23 keisere over en periode på 500 år. Komplekset er nå berømt over hele verden, delvis takket være filmen Den siste keiseren, som var første gang et filmteam fikk slippe inn. Over inngangen på Tiananmen-plassen, som er atskilt fra Den forbudte by av Den himmelske freds port, henger et stort portrett av Mao Zedong.

Den forbudte by, stengt i 500 år
Den forbudte by, stengt i 500 år

Beijing

Juvelen i kronen

For folk som besøker Den forbudte by virker det nærmest utenkelig at noe så stort kunne være skjult gjennom fem århundrer. I våre dager tar komplekset igjen det tapte, og denne forbudte verdenen av keisere, haremer og evnukker besøkes av rundt 40 000 mennesker daglig. Ikke desto mindre har Den forbudte by beholdt sin storslagenhet. I 1987 ble den oppført på UNESCOs verdensarvliste, og den vedlikeholdes deretter. Det pågår alltid renoveringer og bygging i en del av byen.

Vil du ta alle skattene i hallene, galleriene, plassene og palassene i øyesyn, må du sette av minst en hel dag. Selv for å få et generelt inntrykk må du regne med å bruke minst flere timer. Men tålmodighet og utholdenhet blir belønnet. Etter navnene å dømme, er herlighetene endeløse: Etter inngangen kommer du inn i Den høyeste harmonis hall, deretter Den himmelske renhets port, Den jordiske stillhets palass, Unionshallen, og så videre. De som vil oppleve hele byen, vil også se den keiserlige hagen, som gir adgang til enda flere palasser på begge sider. Denne delen av Den forbudte by blir ofte oversett. Her er det fint å streife omkring gjennom virvaret av gallerier, porter og borggårder.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Jingshanqian Street 4, Dongcheng District, Beijing

Nordinngangen sett fra Jingshan-høyden

Jingshan-parken

Gjennom Den guddommelige maktens port, ved den nordlige inngangen til Den forbudte by, kommer man til Jingshan-parken. Denne kunstige åsen ble laget av jorda som ble gravd ut for å anlegge den 52 meter brede og 6 meter dype vollgraven rundt Den forbudte by. Herfra har man god utsikt over byens tak, fra paviljonger med navn som Vakker utsikt og Akkumulert duft.

Guanmiao-paviljongen i Jingshan-parken