Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Fragmenter av det gamle Roma

Forum Romanum er en av Romas hovedattraksjoner. Ved første øyekast ser det ut som en haug med stein, buer, søyler og skulpturer, men skinnet bedrar: i glansdagene var dette hjertet av Roma.

Den største religiøse bygningen i det gamle Roma er det vakre, hvite marmortempelet viet Venus og Roma. Tempelet ble tegnet av keiser Adrian personlig, og tilegnet Venus (kjærlighetsgudinnen) og Roma (gudinnen av Den evige stad). Bygningen rommet to helligdommer med skulpturer av gudinnene. Etter en restaureringsprosess som tok 20 år, ble tempelet gjenåpnet for publikum i 2010.

Curia Julia

Curia Julia

Curia Julia, møtestedet for det romerske senatet, er den eldste bygningen på Forum, og den eneste som fortsatt praktisk talt er intakt. Det er vanskelig å forestille seg, men i en fjern fortid ble bygningen ødelagt av brann flere ganger. Senatet ble bygget opp igjen gang etter gang, blant annet av Julius Cæsar, derav navnet Curia Julia. På 600-tallet ble bygningen omgjort til en kirke, noe som sikret bevaringen: Kirkebygg fra det gamle Roma ble aldri revet. Det hjalp også at den tidligere diktatoren Mussolini var en stor beundrer av det gamle romerske imperiet. Takket være ham ble mange omfattende restaureringer utført.

Forum Romanum

Vestalinnenes hus

Dette huset har en bemerkelsesverdig historie. Det var bygget til ære for Vesta, ildens gudinne. Den hellige flammen i Vestas tempel, som fortsatt kan ses i Forum, ble vedlikeholdt av tre jomfruer. De bodde i Aedes Vestalium (Vestalinnenes hus), og tjenestegjorde i tempelet i ikke mindre enn tretti år. De nøt stor prestisje, men betalte en høy pris - hvis de mistet jomfrudommen, ville de bli begravd levende. Og dersom den hellige flammen sluknet, kom Roma til å falle og jomfruene ville bli pisket offentlig.

Vesta-tempelet