Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Ferske godsaker på markedene i Barcelona

Skal du finne barcelonernes sjel, er det best å spise seg gjennom Barcelona. Fra gårdsost til molekulær gastronomi – allsidigeten i det katalanske kjøkken forteller om regionens turbulente historie. Opp gjennom århundrene har både visigoterne, maurerne og franskmennene okkupert dette fruktbare området ved middelhavskysten, og de har alle satt sitt preg på regionen, noe som blir tydelig om man besøker Barcelonas markeder.

Byen har mer enn 40 markeder, og kundene er kresne. Hele familier kommer for å inspisere nyfanget torsk eller prute på litt lekker jamón ibérico. Katalanerne får inspirasjon fra soltørkede tomater, saueost og chorizo, og oppskriftene overleveres fra person til person. Ved en spasertur gjennom markedene i Barcelona er det vanskelig å unngå å bli fristet til å prøve en av disse delikatessene. Bon profit!

Fruktbod på markedet i Barcelona
Fruktbod på markedet i Barcelona

Barcelona

La Boqueria er et av de største overbygde markedene i Europa

Gå deg bort på markedet

I La Boqueria på La Rambla, et av de største overbygde grønnsaksmarkedene i Europa, er det alltid travelt. Her foretar kjøkkensjefene i Barcelonas beste restauranter innkjøpene sine hver morgen. Det er lett å gå seg bort blant de hundrevis av bodene med skinke, oliven og fersk fisk – la deg flyte med strømmen! I mange av bodene får du smakebiter på delikatessene som tilbys. Hvis du er ute etter noe spesielt, kan du gå til informasjonsboden (bod 435 ved baksiden) og få et kart som viser deg nøyaktig hva hver bod har spesialisert seg på.

+ Les mer

Skinker på La Boqueria

Fantastiske skinker

Spania kan skryte av en rekke utsøkte skinketyper, blant annet jamón serrano og jamón ibérico. Sistnevnte kalles ofte pata negra eller "svarte labber". Det er fordi denne spekeskinken er laget av svarte iberiske svin. Nøttesmaken på skinken skyldes at disse grådige grisene spiser eikenøtter – opptil fem kilo om dagen. Jamón serrano betyr "fjellskinke", og er laget av hvite griser fra sierraen i Andalusia.

Fiskemarked i havnen

Folk som liker fisk bør sette kursen mot Barceloneta-strøket ved siden av den gamle havnen. Der har fiskere solgt dagens fangst i mer enn hundre år. Kresne kunder har uendelige valgmuligheter, blant annet blekksprut, gambas og reker i alle størrelser. Og hvis du er utålmodig og vil ha fersk sjømat med det samme, kan du besøke en av de mange lokale restaurantene – det blir ikke ferskere enn dette. Barceloneta-markedet har ikke bare gastronomisk interesse: Ikke gå glipp av de enestående vindusrammene i støpejern. Bygningen er tegnet av Antoni Rovira i Trias, ble oppført i 1884, og ble fullstendig renovert for noen få år siden.

+ Les mer

Fersk fisk på Barceloneta-markedet
Spansk paella

Matlagning på spansk

Med en så rik tilgjengelighet på godsaker som fiken, kamskjell og andre delikatesser, vil ekte matlagingsentusiaster neppe kunne motstå den fristelsen det er å tilberede noe smakfullt selv. I Barcelona finner du en rekke matlagingskurs du kan melde deg på, der spanske kokker lærer deg alle fagets hemmeligheter. Etter en tur på markedet, går man i gang med å lage typiske spanske retter som paella eller gazpacho, mens man nyter en deilig cava.

Foto

  • La Boqueria er et av de største overbygde markedene i Europa: Cristian Bertrand, Shutterstock