Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Vennlig historisk bysentrum

Det er et mirakel at den eldste delen av Frankfurt sentrum overlevde andre verdenskrig, og både beboere og besøkende er takknemlige for det. Middelalderhusene og de vakre plassene gjør byens historiske sentrum til vakre omgivelser for handleturer og restaurant- og kafébesøk.

Frankfurt er riktignok et av verdens finanssentre, med ultramoderne, glinsende høyhus, men byens historiske sentrum ved Main – elven som renner gjennom byen – vekker fortsatt minner om hesteekvipasjenes og gåsefjærpennenes tid. Spaser gjennom de smale gatene med middelalderfasader ned til Römerberg, en markedsplass full av gamle kafeer og vakre butikker. Plassen er omkranset av vakre historiske bygninger. Det gamle rådhuset er en av de mest slående av dem.

Gamlebyen sett ovenfra

På grunn av alle høyhusene og finansinstitusjonene, blir Frankfurt ofte omtalt som Main-hattan. Du skjønner hvorfor hvis du tar heisen opp til toppen av Main Tower. Denne skyskraperen, den eneste som er tilgjengelig for publikum, rager 200 m over havnivået. Main Tower er ikke den høyeste bygningen i byen, men den sentrale plasseringen gir god utsikt over Frankfurt, og spesielt over gamlebyen, som ligger ved foten av bygningen.Planlegg en rundtur fra tårnets store panoramaterrasse, eller nyt noe å spise og en drink i restauranten i øverste etasje. Adgang til tårnet koster 6,50 euro for voksne. En familie med to voksne og to barn mellom seks og tolv år betaler 17,50 euro. Tips: Bestill omvisning i den fascinerende kunstsamlingen til Landesbank Hessen-Thüringen, en av de prominente leietakerne i tårnet.

“Du finner kunst og kultur på hvert eneste gatehjørne i Frankfurts historiske sentrum”

På markedet: statue av fru Justitia

Et omfattende renoveringsprosjekt

Tyskere er veldig stolte av Frankfurts bysentrum. Og fordi det er krevende å beskytte et historisk bysentrum, bestemte byen seg for å gå i gang med et ambisiøst prosjekt for å bevare de sårbare teglsteinshusene for fremtiden. Utbedringen har pågått i årevis, og har så langt kostet over 100 millioner euro. Hittil har 35 hus som er hundrevis av år gamle blitt fullstendig rekonstruert, og selve plassen er gjenoppbygget slik den opprinnelig var.

Et tilholdssted for poeter og tenkere

Gamlebyen i Frankfurt er et av Tysklands største bysentra fra middelalderen. Opp gjennom historien har mange berømte tenkere, poeter og komponister følt seg tiltrukket av denne byen. Kaffehusene i dette sjarmerende hjertet av Frankfurt tiltrakk seg lyse hoder som forfatteren, poeten og statsmannen Johann Wolfgang von Goethe, filosofen Arthur Schopenhauer, forfatteren Clemens Brentano og komponisten Georg Philipp Teleman. Deres ånd preger fortsatt dette strøket, som i århundrer har vært viet til kulturen. Gå inn i huset til Goethe, eller besøk forskjellige kunstgallerier og kafeer der det holdes presentasjoner og forelesninger. Museumsbesøkende kan glede seg over MMK (Museum for moderne kunst), Historisk museum og Karikaturmuseet. Sistnevnte museum er i sin helhet viet "komisk kunst", og kommer helt sikkert til å få deg til å trekke på smilebåndet.

Goethes hus i Frankfurt

Foto

  • Goethes hus i Frankfurt: Jorg Hackemann, Shutterstock