KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Fra souk til shoppingparadis

Fra det øyeblikket du går av flyet i Dubai begynner en uforglemmelig opplevelse. Man får inntrykk av at uttrykket "svart belte i shopping" ble oppfunnet her. Utvalget av butikker spenner fra små privateide sjapper til verdens mest eksklusive designerforretninger. Du har aldri et kjedelig øyeblikk når du shopper i Dubai.

Selv de med liten interesse for shopping vil ha glede at et besøk i Dubais enorme kjøpesentre. Det største kjøpesenteret i verden, Dubai Mall, er virkelig imponerende. Ikke bare fordi det rommet over 1 200 butikker, men også på grunn av de mange attraksjonene, blant annet verdens største akvarium. Dubais shoppingdestinasjon nummer to, Mall of the Emirates, slår Dubai Mall ved at det har et innendørs skianlegg. Mens termometeret utendørs viser 50 grader celsius, kan besøkende puste inn kald luft mens de kjører slalom eller snøbrett ned de kunstige løypene.

“En vandring langs bodene i det arabiske markedet”

Lukter og smaker i souken

For en tradisjonell handleopplevelse kan du besøke de tre soukene (arabiske markeder) i Dubai: kryddermarkedet, gullmarkedet og tekstilmarkedet. På kryddermarkedet er det dusinvis av boder med velluktende krydder og urter. Selgerne er svært aktive med å fremme varene sine, men alltid på en vennlig og høflig måte. Gullmarkedet har en atmosfære av Tusen og en natt. Der selges gullringer, armbånd og halskjeder. Gull har alltid vært ganske rimelig her, men nå for tiden må du ikke regne med å gjøre noe kupp. Men selgerne tilbyr fortsatt varene sine, og frister deg til å kjøpe.
Fashionistaer kommer til å elske det fargerike tekstilmarkedet. Bodene stiller ut en blendende samling tekstiler, sjal og haremsbukser i alle regnbuens farger. Sko i matchende farger selges også her.
Madinat Souk i Madinat Jumeirah Hotel
Mall of the Emirates