Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Fra townhouse til palass

Det er lett å se om dronningen er hjemme. Da vaier Royal Standard-flagget over Buckingham Palace, palasset fra det 18. århundre som er den offisielle residensen til det britiske statsoverhodet. Hvis Hennes Majestet oppholder seg et annet sted, heises Union Jack i stedet.

I 1705 bygde hertugen av Buckingham et townhouse der palasset står i dag. I 1826 ga kong George IV den berømte arkitekten John Nash i oppdrag å bygge om huset til et palass. Dessverre fikk han aldri se det ferdig, ettersom både han og hans yngre bror og etterfølger, kong William IV, døde før prosjektet var fullført. Dronning Viktoria ble den første monarken som tok residens i palasset. Det skjedde i 1837.

Skattekamrene i Buckingham Palace

Det gigantiske kongelige palasset har 1514 dører, 760 vinduer og 775 rom. Det inneholder hele 19 statsrom, 92 kontorer, 52 soverom og gjesterom for besøkende, 188 soverom for ansatte, og 78 bad. Besøkende får ikke adgang til hele palasset, men om sommeren (når kongefamilien ikke er til stede) gis det omvisninger i de 19 vakkert dekorerte statsrommene, der alle viktige statsmottakelser finner sted. Veggene er dekorert med noen av de største skattene i palasset, blant annet malerier av Rembrandt, Rubens og Vermeer. Legg også merke til skulpturen av Antonio Canova, Sèvres-porselenet og de vakre autentiske engelske og franske møblene.

+ Les mer

Queen Awards i en staselig salong

Se beliggenheten på kartet

Buckingham Palace, London SW1A 1AA

Dronningens galleri

Mesteparten av året kan du besøke det ekstraordinære Dronningens galleri på vestsiden av palasset. Her arrangeres ulike vekslende utstillinger av de rundt 450 kunstverkene i den kongelige samlingen. Dette var tidligere et kapell, inntil det ble ødelagt under annen verdenskrig. Dronningens galleri ble bygget i ruinene, og ble omfattende restaurert ved årtusenskiftet. I 2002 ble galleriet gjenåpnet til Gulljubileet.

Dronningens galleri
Det majestetiske vaktskifte

Vaktskiftet

Vaktskiftet foran portene til Buckingham Palace er alltid en fascinerende forestilling. I månedene mai, juni og juli, skifter palassgardistene i sine særegne svarte skinnluer vakt. De andre månedene finner seremonien sted annenhver dag hvis været tillater det. Det er noe magisk over å se de urørlige gardistene plutselig komme til live under vaktskiftet.

Foto

  • Queen Awards i en staselig salong: Department for Business, Inoovation and Skills, Flickr
  • Dronningens galleri: .Martin., Flickr
  • Det majestetiske vaktskifte: alessandro0770, Shutterstock