Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Genève: nytelser ved vannkanten

Verdens mest kompakte by ved den sørvestre enden av Genèvesjøen. Med den iøynefallende Jet d'Eau (Genève-fontenen) i midten er innsjøen både fascinerende og forlokkende. Ta en spasertur langs kaia, forbi marinaene, den engelske hagen og de nyklassisistiske hotellfasadene, eller seil over innsjøen og nyt utsikten til Mont Blanc, vingårdene og borgene.

I Genève er vannet aldri langt unna. Ikke bare ligger den største alpeinnsjøen, Genèvesjøen, rett ved terskelen til staselige bygninger, men elven Rhône renner også herfra til den franske grensen – rett igjennom byen. Nord for elven ligger strøket der de fleste internasjonale organisasjonene befinner seg, mens det gamle bysentrum ligger på sørbredden. Fra det århundregamle katedraltårnet får du en imponerende utsikt over byen, fjellene og innsjøen.

Fontenen ved solnedgang

Høytrykksfontene

Genève-fontenen i hjertet av havnen spruter vann 140 meter opp i været. Opprinnelig var dette en ventil som skulle redusere trykket i vannledningene, og som innimellom sprutet ut vann. Den nåværende fontenen ble ikke bygget før i 1951. Siden da har den sprutet vann opp i været med en fart på 200 kilometer i timen, som så faller ned igjen som vanndamp. Regnbuen er praktisk talt laget på bestilling.

Lojale mot kaia

Spør du innbyggerne i Genève hvilket sted de liker best, så vil mange svare Bains des Pâquis. Om vinteren strømmer folk hit for å ta sauna og gå i tyrkisk hamam. Om sommeren kommer de for å svømme. Det er også gratis tai chi-timer her på søndag ettermiddag om sommeren. Hvis du vil ha noe å spise, kan du prøve den berømte ostefonduen på kaia. Og utsikten til havna og solnedgangen er aldeles gratis.

Bains des Pâquis
Med båt forbi vingårdene

Dampbåter fra la belle époque

Utsikten over innsjøen er i seg selv vakker, men panoramautsikten fra vannet er absolutt fantastisk. Dampbåter fra la belle époque byr på enestående utsikt til Genève-fontenen og til vingårdene og borgene langs vannkanten. Hvis været tillater det, kan du til og med få et glimt av den snødekte toppen av Mont Blanc. Båtturene varierer fra en times rundtur til luksuriøse "gourmet tours", kulinariske båtturer der du kan nyte prisvinnende viner fra vingårdene som båten passerer.

Foto

  • Bains des Pâquis: Michelle, Flickr
  • Med båt forbi vingårdene: Michelle, Flickr