Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Store høyder i Pudong

Skyskraperne i Pudong er Shanghais stolthet. Shanghai Tower, den nest høyeste bygningen i verden, er et nylig tilskudd til Shanghais bysilhuett, og forvandler forretningsstrøket ved Huangpu-elven til et reisemål i verdensklasse.

Pudong, på østbredden av elven, er det nyeste strøket i denne metropolen. For bare tretti år siden var dette området dekket av grønne rismarker. Nå kan du se ut over byen fra toppen av noen av verdens høyeste hoteller, nesten 500 meter over bakken. Hvis byen blir for mye for deg, kan du søke tilflukt i det grønne beltet Lujiazui. Dammen i denne parken er formet som Pudong, og magnoliatrær, byens symbol, er plantet langs bredden.

Pudongs bysilhuett: Lujiazui
Pudongs bysilhuett: Lujiazui

Shanghai

Fra stål og betong til frodig grønt

Pudongs arkitektur har mer å by på enn skyskrapere. Century Avenue er en fem kilometer lang bulevard som går gjennom strøket og som knytter betongbygningene til grønn vegetasjon. Gatens landskapsdesign er ganske unik: Åtte botaniske hager er integrert i de asymmetriske trafikkfeltene. Hagene er oppkalt etter kinesiske trær, og rommer mer enn 80 000 planter. De symboliserer den bærekraftige utviklingen av regionen. Den grønne bulevarden går fra de høyeste skyskraperne til den største byparken, Century Park.

Century Avenue om kvelden
Maglev-svevetoget

Det raskeste toget i verden

Det raskeste toget i verden går mellom Pudong lufthavn og forretningsstrøket. Eller kanskje det er riktigere å si at det flyr. Maglev, det eneste kommersielle svevetoget i verden, svever én centimeter over jernbanesporet. Toget suser inn mot byen med en fart av 430 kilometer i timen. Det bruker bare sju minutter på å nå Pudong.

Fremtidens Shanghai

Innbyggertallet i Shanghai vokser for hvert minutt, og hver ny skyskraper er høyere og flottere enn den forrige. Lokalregjeringen forsøker alltid å være ett skritt forut for utviklingen, og stiller ut byplanene sine i Shanghai Urban Planning Exhibition Center. Denne utstillingen, spredt over to etasjer, viser både den historiske Orientens perle så vel som en av verdens travleste byer. Høydepunktet er miniatyrbyen, som viser byen - inkludert alle høyhusene som skal bygges innen 2020 - i miniatyr.

+ Les mer

Himmelen er grensen for byggingen i Shanghai

Se på kartet

100 Renmin Ave, Huangpu, Shanghai

Shanghai Urban Planning Exhibition Center Google maps