KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Grouse Mountain: med utsikt til Vancouver fra skibakken

Det finnes tre fjell i umiddelbar nærhet av Vancouver som er populære blant vintersportsentusiaster: Cypress Bowl, Mount Seymour og Grouse Mountain. Sistnevnte ligger bare femten minutter med bil fra bysentrum, og er populært kalt "Toppen av Vancouver". En tur til Grouse Mountain garanterer en spesiell opplevelse: Her kan du stå på ski og kjøre snowboard mens du beundrer utsikten mot Vancouvers bysilhuett.

En enkel måte å komme til Grouse Mountain på, er med lokalbuss. Det er et populært sted for skifolket, så ikke bli overrasket om du ser folk som tar med ski og snowboard på bussen. For å komme opp til selve bakken, anbefales Sky Ride Tram, om så bare for å nyte den enorme utsikten mens du stiger 900 meter. Billetten gir også adgang til bakken.

Vancouver, Grouse Mountain i bakgrunnen
Vancouver, Grouse Mountain i bakgrunnen

Vancouver

Ski- og snowboardkjøring om natten

Både nybegynnere og eksperter er velkomne på Grouse Mountain. Anlegget er mangfoldig, og de 25 løypene er fordelt på ulike nivåer. The Cut er en svært populær løype, og våghalser kan prøve seg på utfordrende løyper som Purgatory (Skjærsilden) og Devil's Advocate (Djevelens advokat). Tretten av løypene er opplyste, slik at du kan kjøre om natten - en spektakulær opplevelse, med utsikt mot lysene i Vancouver.
Selv om det ikke snør så mye i selve Vancouver, er det ingen grunn til å klage over snømengden i Grouse Mountain. Og om værgudene skulle være vrange, kan står ikke mindre enn 35 snøkanoner klare til å gi naturen en hjelpende hånd. De blendende hvite omgivelsene og panoramautsikten mot Vancouver gjør Grouse Mountain til et populært reisemål også blant fotturister. Det finnes ulike vandreruter man kan følge, med eller uten truger.

“De blendende hvite omgivelsene og panoramautsikten mot Vancouver gjør Grouse Mountain til et populært reisemål også blant fotturister”

Middag på høyde med skyene

De som vil beundre omgivelsene mens de spiser en fantastisk middag, kan bestille bord på The Observatory. Som navnet antyder har denne restauranten spektakulær utsikt over byen. Bestill for all del dessert, spesielt gulrotkake med dadler og valnøttbunn. De som er ute etter et rimeligere måltid, kan spise på kafeen i Peak Chalet, et underholdningssenter. Denne innbydende bistroen med sedertre-interiør er et perfekt sted for å slappe av etter en dag i løypa. Du må prøve Chili Bowl, en krydret rett som garantert får varmet deg opp igjen.

Et godt måltid med fenomenal utsikt over byen