Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Gulangyu: pianoøya

Mens Kina er berømt for den store muren og store, spennende byer, er øyene mindre kjente. Men de er også vel verdt å utforske, noe du vil se når du ankommer Gulangyu, like utenfor kysten av Xiamen. Denne bilfrie øya er full av koloniale herskapshus og sandstrender. En fergetur på bare ti minutter tar deg med til en helt annen verden enn det travle fastlandet.

Xiamen består av en fastlandsdel og en øy med samme navn. Portugisiske, britiske, franske og nederlandske sjøfarere kom alle sammen til Xiamen og den nærliggende øya Gulangyu for flere århundrer siden. Mens forsøkene på å etablere havner strandet igjen og igjen, bygget de herskapshus, konsulater, skoler og kirker, som fortsatt pryder gatene. Denne historien er spesielt tydelig i Gulangyu. Og ettersom det ikke finnes biler på øya, kan fotgjengere få mye ut av de knappe to kvadratkilometerne med strender og arkitektonisk kulturarv.

Historisk strand på Gulangyu
Historisk strand på Gulangyu

Xiamen

De fineste strendene på Gulangyu

Den fine sanden, palmene og en gjennomsnittstemperatur på 21 grader bidrar alle til å gjøre strendene på Gulangyu attraktive. En gangvei snor seg langs kysten og forbinder alle strendene. De på sørsiden er mest populære, mens de på nordsiden er folketomme. Turstien rundt øya passerer den 93 meter høye Solskinnsklippen, med vakker utsikt over Gulangyu og Xiamen.

Utsikt over Solskinnsklippen

“Lee Inn boutiquehotell og den inngjerdede hagen som hører til, oser av historie”

Overnatte i kolonial stil

Det er ikke så mange hoteller på Gulangyu, og de fleste tilreisende tar kveldsbåten tilbake til Xiamen. Hotellene som finnes her holder gjerne til i koloniale herskapshus, som Lee Inn & Coffee House. Dette boutiquehotellet med søyleganger og 17 rom holder til en hundre år gammel bygning i en hage omgitt av men mur, og oser av historie. Draperte gardiner pryder vinduene i rommene, og noen av dem har til og med badekar med kurvede ben.

+ Les mer

Se på kartet

Lee Inn & Coffee House på Gulangyu, No.38-40 Zhangzhou Road, Gulangyu, Siming District, Xiamen 361002

Vidunderlig stillhet og pianomusikk

På kryss og tvers over øya går bakgater der du fortsatt kan støte på gamle håndkjerrer. Mellom husene henger klesvask og lykter. Gulangyu er velsignet med en stillhet få andre landsbyer i Kina kan vise til. Av og til hører du imidlertid pianomusikk i gatene. Ved begynnelsen av forrige århundre åpnet europeere sine første musikkskoler her, og etter hvert har hundrevis av øyboere lært å spille piano. Gulangyu har også det eneste pianomuseet i Kina. All dette har gitt øya tilnavnet «Pianoøya».

+ Les mer

Gatene i Gulangyu

Se på kartet

Gulangyu Pianomuseum, No. 45 Huang Yan Road, Gulangyu, Kina