Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

En halv kilometer opp i luften

Siden 1976 har det 553 meter høye CN-tårnet vært en enslig, men storslagen figur i Torontos bysilhuett. Det er den høyeste frittstående bygningen på den vestlige halvkulen. Tårnet spiller en viktig rolle for byens telekommunikasjoner, men har også en symbolsk funksjon - en varde for kanadisk stolthet.

"Det kanadiske verdensunderet", som tårnet også kalles, mottar rundt to millioner besøkende i året. Tårnet har kafeer, restauranter og en 3D-kino. Utsikten over byen er selvfølgelig den største attraksjonen, men hvis det ikke er nok, kan du også få et skikkelig adrenalinrush ved å gå uten å holde deg fast på en smal hylle 356 meter over bakken.

Glassgulv

Spesielle heiser med glassgulv frakter besøkende opp til toppen av tårnet på bare 58 sekunder. Hvis dette ikke har gitt deg høydeskrekk, kan du gå ut på glassgulvet og se svimlende 342 meter ned. Ikke vær redd: Det kan se farlig ut, men det tykke glasset er faktisk sterkere enn de fleste betonggulv. Glassgulvet kan tåle en vekt på 38 556 kilo – det tilsvarer 20 flodhester, og de får ikke plass i heisen.

Enda høyere opp finner du 360 Restaurant, som gjør en full omdreining hvert 72. minutt slik at alle kan nyte utsikten. Utsikten ledsages av deilig mat og en prisvinnende vinliste. For øvrig trenger du ikke ty til de store høyder: det er også mye å gjøre ved foten av tårnet, i butikken og markedskafeen.

Utsikten gjennom glassgulvet
Bysilhuetten reflektert i Ontariosjøen
En modig kvinne setter et eksempel

Over kanten

Den nyeste attraksjonen i tårnet er EdgeWalk, verdens høyeste "håndfrie" spasertur. Adrenalinjunkies blir spent fast i sikkerhetsseler, og festes til tårnet med kabler. Så er de klare til å gå langs kanten av taket på 360 Restaurant. Gangveien av metall rundt toppen av tårnet er bare halvannen meter bred, og henger 116 etasjer over bakken. Selv om du er godt festet, skal det litt mot til å henge over kanten. EdgeWalk er stengt om vinteren og i dårlig vær, for eksempel hvis det er sterk vind eller tordenvær i vente.

Foto

  • Utsikten gjennom glassgulvet: Paul Williams, Flickr
  • En modig kvinne setter et eksempel: Beth, Flickr