Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Hamburgs lekeplasser

Hamburg har flust av parker, offentlige hager og lekeplasser – det er nesten umulig å nevne alle sammen. Disse grønne oasene i Hambrug har én ting felles: De er vakkert vedlikeholdt og utstyrt med moderne lekeplasser, slik at barn kan leke trygt og ha det moro der. Fra den digre Stadtpark i nord til lekeøyene i sør: ta hele familien med på eventyr i Hamburgs lekeplasser.

Blått og grønt er de dominerende fargene på kartet over Hamburg. I en stor havneby som dette er ikke vann noen overraskelse, men i tillegg til Elben har byen mange kanaler og innsjøer. Men visste du at denne Hansabyen er en av de grønneste byene i Tyskland? Ungene kan leke ute og få skitt på knærne i sjørøverparkene, vassebassengene og klatreparkene midt i hjertet av byen. Her er et lite utvalg av de beste lekeplassene i Hamburg.

Hamburg, en by med grønne oaser
Hamburg, en by med grønne oaser

Hamburg

Klatring på sjørøverøya

Alle mann på dekk

Det splitter nye HafenCity-strøket er fullt av moderne bygninger som vil få arkitekturfrelste til å gjøre store øyne. Barna vil derimot bli mer imponert over strukturene på Piratenspielplatz. Lekeplassen er laget i sjørøverstil, og er omgitt av en grunn vollgrav som selvfølgelig representerer det stormfulle havet. Klatre opp i utkikkstønna på et sjørøverskip i tre, og seil til klatreøya, men se opp for haier!

+ Les mer

Se på kartet

Piratenspielplatz, Hübenerstraße, Hamburg

Fem-i-en-park

Wilhelmsburger Inselpark er en attraksjon i seg selv. Hver av de fem lekeplassene har sitt eget tema, og alle er verdt å utforske. "Den hemmelighetsfulle øya" med en myr, en bjørkeskog og en ordentlig vulkan, er inspirert av Jules Vernes roman med samme navn. "Ørkenen" handler om sand og vind, og har et sanddynelandskap i bevegelse. Fremtidige arkitekter kan prøve seg i "Hytter" og "Slott", og ta en tur til "Atlantis" på jakt etter skjulte skatter.

+ Les mer

Wilhelmsburger Inselpark: fem tema-lekeplasser

Se på kartet

Wilhelmsburger Inselpark, Hamburg

Stadtpark: den største i Hamburg

En stor, grønn oase

Med sine 150 mål er Stadtpark (byparken) nord for innsjøen Alster den største og kanskje mest populære parken i Hamburg. På soldager er parken full av barn som leker med drager eller seiler miniatyrbåter i dammen. Lekeplassen ved siden av Planschbecken er den største av de seks. Taunett, trebygninger og til og med et halvveis sunket skip med mast gir mange utfordringer for barn i alle aldre. De som vil ha mer underholdning enn huskene, rutsjebanene og dumpehuskene, kan også skli nedover forskjellige taubaner.

+ Les mer

Se på kartet

Stadtpark, Hamburg

Foto

  • Klatring på sjørøverøya: Kevin Hackert, Flickr
  • Wilhelmsburger Inselpark: fem tema-lekeplasser: Torsten Maue, Flickr
  • Stadtpark: den største i Hamburg: Enbodenumer, Flickr