Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Historiske klokkegavler i Punda

De fleste postkort som sendes fra Willemstad viser klokkegavlene langs Handelskade. De fotogene husene minner om kanalene i Amsterdam, med én viktig forskjell: Bygningene er malt i sterke farger, som oker, oransje, blått eller rosa. Den første nederlandske guvernøren sa at han fikk hodepine av refleksen fra sollyset mot de hvite gavlene, og beordret husene malt. Det viste seg senere at han hadde inngått en avtale med et nederlandsk malingsfirma!

Punda har det mest pittoreske bylandskapet i Karibien. Det eldste distriktet i Willemstad består av fabelaktige eksempler på nederlandsk koloniarkitektur. Fort Amsterdam, der regjeringen i Curaçao holder til, var den første av mange bastioner nederlenderne bygde her i det 17. århundre. Den nærliggende strandpromenaden huser restauranter og loungebarer. På menyen står blant annet typiske nederlandske favoritter som krokettruller og øl, og prisene er i gylden, den tidligere valutaen i Nederland.

Fargerike kjøpmannshus langs Handelskade
Fargerike kjøpmannshus langs Handelskade

Curaçao

Attraksjoner i Punda

Det koloniale sentrum av Willemstad er et av de seks karibiske stedene som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det skyldes blant annet Curaçaos stolthet - Penha-bygningen på hjørnet av Handelskade og Heerenstraat. Denne digre kanarigule bygningen med rødt teglsteinstak ble bygget i 1708 som kombinert lager og bolighus, og har ikke mindre enn fire typiske klokkegavler. De elegante kurvene, dekorasjonene og ornamentene viser at de koloniale bygningene i Willemstad ikke er fullt så nederlandske som de later til. Arkitektene var ofte påvirket av andre kolonimakter som spanjolene og portugiserne.
Rett ovenfor Penha ligger en annen av skattene på øya: dronning Emma-broen fra 1888, lokalt kjent som "fergebroen". Denne forbindelsen mellom strøkene på hver side av St. Anna-bukten er verdens eneste flytende pontongbro i tre. Den åpnes flere ganger om dagen for å slippe fartøyer inn i havnen. Da blir fotgjengere nødt til å bruke ponchi (ferge) for å komme over til den andre siden.

“Lille Amsterdam i tropene: En fargerik blanding av oker, myk oransje, blekblått og rosa.”

Våre menn i Vesten

Spanjolene "oppdaget" Curaçao og indianerne der sent i det 15. århundre. Når de ikke fant noen verdifulle ressurser der, kalte de øya for "isla inútil", en ubrukelig øy, og forlot den ganske snart. I 1634 tok det Det nederlandske Vestindiske kompani over øya. De tok umiddelbart til å bygge Fort Amsterdam for å forsvare den strategisk plasserte havnen, og etablerte plantasjer for sukkerrør, bomull og tobakk. Curaçao utviklet seg til et sentrum for den nederlandske slavehandelen, og Willemstad ble en blomstrende havneby. Resultatet er fortsatt synlig: Ingen annen karibisk øy har flere vernede monumenter (over 860) enn Curaçao.