Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Historie langs Freedom Trail

Boston er en by full av historiske landemerker som spilte viktige roller i den amerikanske revolusjonen på slutten av 1700-tallet. 16 viktige punkter er nå knyttet sammen av en linje med rød teglstein i gatene, og kalles for Freedom Trail. Ruten er 2,5 kilometer lang, og starter ved Boston Common, den eldste offentlige parken i USA.

Den amerikanske revolusjonskrigen startet i Boston med det berømte Boston Tea Party i 1773. I protest mot de høye skattene på te som britene påla koloniene sine, bordet 60 revolusjonære ("Sons of Liberty") skipene som var ankret opp med telaster, og kastet alt over bord. Misnøyen med det britiske styret hadde nådd kokepunktet, og hendelsen markerte starten på den endelige kampen for uavhengighet. 13 kolonier kjempet sammen, og erklærte uavhengighet i 1776, selv om krigen varte helt til 1783.

Boston Common: startstedet for The Freedom Trail
Boston Common: startstedet for The Freedom Trail

Boston

Massachusetts State House

Boston til fots

The Freedom Trail er en interessant historietime i seg selv, og dessuten en fin måte å bli kjent med de ulike strøkene i Boston på til fots. Du kan følge en kostymekledd omviser fra besøkssenteret på Boston Common, eller bruke et kart og følge ruten på egen hånd. Ruten går fra besøkssenteret, forbi Massachusetts State House med den vakre, gylne kuppelen, og videre til Granary-gravplassen, der Samuel Adams, John Hancock og Robert Treat Paine er gravlagt - 3 av de som undertegnet Uavhengighetserklæringen den 4. juli 1776.

+ Les mer

Se ruten

The Freedom Trail

Spasertur og shopping

Faneuil Hall er et viktig stoppested langs The Freedom Trail. Bygningen kalles også "Frihetens vugge" (Cradle of Liberty), og er stedet der amerikanerne i 1764 gjorde opprør mot sukkerloven og frimerkeloven, som var innført av britene. Lovene innførte skatt på blant annet sukker, aviser og frimerker. Faneuil Hall er også stedet der Benjamin Franklin, en av de amerikanske grunnlovsfedrene, ofte organiserte møtene sine. Statuen av ham står på plassen foran Faneuil Hall.

Faneuil-markedet ligger på den samme plassen. Der kan du kombinere historie med shopping. De tre gamle markedshallene huser et titalls boutiquer, kjedebutikker og restauranter. Det er et perfekt sted for å kjøpe suvenirer eller ta en kjapp matbit. Om sommeren er det også fullt av gateartister der.

Faneuil Hall
Paul Reveres hus

En amerikansk helt

The Freedom Trail går dessuten langs North End, det italienske strøket i Boston, som har en rufsete, europeisk sjarm. Her ligger Paul Reveres hus, det eldste huset i Boston (1680). Paul Revere var en amerikansk helt som ble berømt for sitt "midnattsritt" i 1775 til byen Lexington, dit han red for å advare Samuel Adams og John Hancock om at britene var på vei for å arrestere dem. Huset er nå et museum, og kan besøkes mot et lite adgangsgebyr.