KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Ridetur på stranden

Å galoppere over en hvit sandstrand og deretter la både hesten og deg selv bli avkjølt i det turkise Karibiske hav – det er nesten for godt til å være sant. Men å ri på hest over det kuperte landskapet i Bonaire er en garantert filmaktig opplevelse. Kom deg opp i salen og opplev de uvanlige steinformasjonene, mangroveskogene og de lyserøde flamingoene på Bonaire.

Fra hesteryggen kan du oppleve Bonaire fra en helt annen vinkel, og oppdage ting du ellers ville ha gått glipp av. De buktende småveiene på landsbygda i Bonaire – "kunuku-ene" – er perfekte ridestier. Disse stiene går forbi gigantiske kaktuser, saltsjøer og avsidesliggende gårdsbruk, langt fra kjaset og maset i hovedstaden Kralendijk. Uansett om du er en erfaren rytter eller en fullstendig nybegynner kan du glede deg over Bonaire og oppleve øya fra hesteryggen.

Ridning i storslagne omgivelser
Ridning i storslagne omgivelser

Bonaire

Kaktus i alle former og størrelser

Bonaire har en rekke staller som tilbyr rideturer, oftest med hester av den søramerikanske typen Paso Fino. Disse vakre hestene er rolige og godt trent, og kan til og med ledes rundt på øya uten bissel. Turene varer vanligvis en halv dag, noe som gir rikelig med tid til å utforske det uvanlige landskapet på øya. Et annet pluss er at gruppene oftest er små, med sjelden over fem mennesker i gruppen.
Det tørre landskapet langs kunuku-ene minner om ørkenen, med kaktus i alle former og størrelser. Av og til kan du se en salamander eller iguana pile av gårde. Cowboyfantasiene blir realisert på hesteryggen. Et sted som definitivt er verdt se, er Pekelmeer, en stor saltsjø der flamingoer samles for å finne mat i det salte vannet. Disse fuglene får den vakre rosa fargen fra å spise rekelignende krepsdyr.

“Cowboyfantasiene blir realisert på hesteryggen.”

I galopp ut i vannet

Lac Baai på sørøst-kysten er det vakreste området av Bonaire å utforske fra hesteryggen. Den asurblå lagunen har en pittoresk hvit sandstrand med mangrover på den ene siden. Disse uvanlige trærne er svært viktige for økosystemet. Bladene utsondrer salt som gir beskyttelse til fiskeyngel. Bukten er delvis omgitt av en koralldam, som gjør vannet rolig og grunt - perfekt for hester, som elsker å galoppere ut i det kjølige vannet med rytteren på ryggen.

“Hestene elsker å galoppere ut i vannet med rytteren på ryggen”