Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Iskalde delikatesser

Uansett årstid: Italienerne elsker gelato (iskrem). Denne kalde delikatessen selges på omtrent hvert eneste gatehjørne. Det finnes ingen "dårlig" iskrem i Italia, men noen isbarer er likevel et hakk hvassere enn de andre. Et overraskende faktum: Den vakreste gelatoen er ikke alltid den beste!

Gelato er det italienske ordet for iskrem, men en gelato er likevel så mye mer enn det du får servert de fleste andre steder. Italiensk gelato har en rikere konsistens, mer smak og inneholder mye mindre fett enn vanlig iskrem. Som resultat er gelatoen mykere, og smelter på tungen på en mye mer praktfull måte. En annen forskjell er at gelato serveres nesten 10 grader varmere enn andre iskremvarianter, noe som øker smaken og gleden. Selv om de sterkeste fargene kan se mest attraktive ut, er den beste gelatoen ofte langt mindre fargerik.

Gjørmegrønn pistasj

En god indikator på kvaliteten, er pistasj-gelatoen. Skikkelig pistasj-iskrem er laget med ekte pistasjnøtter og har en gjørmegrønn farge, og ikke den glorete grønnfargen som er vanlig ellers. Gelateria del Teatro viser hvordan det skal gjøres. Denne iskrembaren ligger bortgjemt i en blindgate bak Via dei Coronari. Du må lete etter den, men når du finner frem, kan du glede deg over den deiligste iskremen laget av de aller beste ingredienser.

Stefano Marcotulli og kona hans, Silvia, åpnet Gelateria del Teatro i 2006. Den forhenværende konditoren velger selv alle produktene de bruker, noe som resulterer i en uimotståelig gelato. Pistasjnøtter fra Sicilia og sitroner fra Amalfii – bare det beste er godt nok. I tillegg til standardsmaker kan de dristige blant oss prøvesmake kreasjoner som bringebær og salvie, hvit sjokolade og basilikum, fennikel og karamelliserte mandler. Stefano er en mann med lidenskap, og du smaker entusiasmens hans i hver eneste bit.

+ Les mer

Via dei Coronari

Se beliggenheten på kartet

Gelateria del Teatro, Via del San Simone 70, Roma

“Come il Latte handler om krem, mer krem og mest krem”

Frukt og sjokolade

Hos Come il Latte er mottoet krem, mer krem og mest krem. Med smaker som "caramello al sale" (saltet karamell) og "mascarpone con biscotti gentillini" (mascarpone med sprø kjeks) er det lett å tilfredsstille ønsket om noe godt. Fruktsmakene er spesielt gode, og bare laget av sesongens ferskeste produkter. Gelatoen kompletteres med en sprø kjeks dekket med hvit eller mørk sjokolade.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

Come il Latte, Silvio Spaventa 24-26, Roma

Cremolato

I tillegg til gelato, er cremolato også svært populær. Selv om navnet antyder det motsatte, inneholder ikke denne kalde lekkerbiskenen melk eller krem, men hovedsakelig frukt. Denne delikatessen er spesielt populær i Roma og på Sicilia. Det beste stedet i Roma for cremolato, er Casa del Cremolato. Denne baren ligger i det travle Trieste-distriktet, og har vært i De Angelus-familiens eie i rundt 40 år. Oppskriften er enkel: Fersk moden frukt blandes med sukker, som deretter fryses. Den perfekte nytelsen på en varm sommerdag.

+ Les mer

En cremolato inneholder for det meste frukt

Se beliggenheten på kartet

Casa del Cremolato, Via Priscilla 18, Roma

Foto

  • Via dei Coronari: James Stringer, Flickr