KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

På høyde med skyene på Table Mountain

Det majestetiske Table Mountain rager høyt over Cape Town. I 2011 ble fjellet utpekt som ett av verdens sju nye underverker. I hundrevis av år har fjellet hatt en magisk tiltrekningskraft på folk. Før den raske taubanen ble innviet, var klatreturen opp til toppen svært anstrengende.

Table Mountain har fått navn etter den flate toppen, som minner om et bord. I 1503 klatret den portugisiske oppdageren Antonio de Saldanha opp til toppen, og ga fjellet navnet Tabao do Cabo, som betyr Bordet på Kapp. Platået er nesten tre kilometer langt, og er flankert av Devil’s Peak i øst og Lion’s Head i vest. Det høyeste punktet på fjellet er 1086 meter høye McLear’s Beacon.

Utsikt over Cape Town og Table Mountain
Utsikt over Cape Town og Table Mountain

Cape Town

Med taubane til toppen

Taubanen bringer besøkende opp til toppen på under ti minutter, og har transportert over 20 millioner besøkende siden innvielsen i 1929. Under turen roterer gondolene langsomt for at folk skal få nyte utsikten fra alle kanter. På toppen blir du møtt av en fantastisk utsikt over Cape Town og havet. Det går forskjellige turstier gjennom naturen og til andre utsiktspunkter. Det arrangeres gratis fotturer med omviser hver dag kl. 10.00 og 12.00, med avgang fra taubanestasjonen. Selv om de fleste synes klatreturen opp er for lang og strevsom, er den tre kilometer lange turen ned fra toppen svært populær. På dager da det blåser mye kan taubanen bli stengt, og den eneste veien tilbake er til fots. Våghalser kan komme seg raskere ned ved å rappellere til foten av fjellet.

Taubanen til Table Mountain

Den gylne timen

De beste tidspunktene for å ta taubanen opp på Table Mountain, er ved soloppgang og solnedgang. Det gylne lyset som skinner på Cape Town er virkelig fantastisk. På Table Mountain-nettsiden finner du et månedlig diagram med de nøyaktige tidspunktene for soloppgang og solnedgang. Husk å ta med deg en jakke, selv på varme sommerdager - det kan være ganske kjølig på toppen av fjellet.