Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Utrolig utsikt fra London Eye

Fra en høyde på 135 meter ser London ut som et utrolig lappeteppe av parker, plasser og gater. London Eye beveger seg langsomt, men en tur med den er likevel litt av en opplevelse. Hvert år tar den mer enn 3,5 millioner mennesker opp til en utrolig utsikt over byen. På klare dager kan du se nesten 40 kilometer – hele London ligger foran deg.

London Eye ble tegnet av arkitektduoen David Marks og Julia Barfield. De deltok i en konkurranse om å tegne et monument for det nye årtusenet. Ingen av deltakerne vant konkurransen, men paret var fast bestemt på at planen skulle realiseres og sto på videre. Arkitektparet fant flere selskap som var villige til å finansiere planen, og til slutt ble London Eye bygget. Den enorme ringen, føttene, drivmekanismen og kontrollenheten ble levert av nederlandske entreprenører. Ifølge eksperter er det et godt eksempel på nederlandsk ingeniørkunst.

London Eye, en imponerende attraksjon
London Eye, en imponerende attraksjon

London

15 000 passasjerer per dag

Det tok over 18 måneder å bygge det enorme pariserhjulet. Mer enn 1700 tonn britisk stål ble brukt, i tillegg til over 3000 tonn sement for fundamentet. Statsminister Tony Blair foretok den offisielle åpningen av hjulet den 31. desember 1999, men det var ennå ikke klart til bruk på den første dagen i det nye årtusen. På grunn av tekniske problemer åpnet ikke attraksjonen for publikum før den 9. mars 2000. Hjulet kan ta 800 mennesker av gangen, noe som tilsvarer 15 000 mennesker hver dag.
London Eye ble bygget for å feire årtusenskiftet, og ble opprinnelig kalt Millenniumhjulet. Det var først meningen at hjulet skulle stå i fem år, men dette ble snart utvidet til 20 år. Den enorme stålkonstruksjonen har senere skiftet navn til London Eye, og har blitt et symbol på byen.

“Supermodellen Kate Moss har besøkt London Eye ikke mindre enn 25 ganger”

Utsikt fra London Eye

Gå om bord langsomt

London Eye roterer så langsomt at det digre hjulet ikke trenger å stoppe for at passasjerene skal gå av og på. En tur varer i om lag 30 minutter, slik at du får tid nok til å se Big Ben, St. Paul’s Cathedral, Buckingham Palace og Westminster Abbey. Besøk London Eye 4D Experience før du går om bord. Denne 3D-filmen viser spektakulære luftfotografier og filmer av London.