KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

En industriell perle: Pearl-distriktet

Et av de mest sjarmerende strøkene i Portland er Pearl-distriktet, der alt er innenfor gangavstand. Lasteplattformene og de brolagte gatene vekker minner om fortiden, mens innovative selskaper og matetablissementer viser vei til fremtiden. Dette er også hjertet av byens kulturliv. Du vil ikke få problemer med å holde deg våken her. Ingen andre strøk i USA har en større tetthet av kaffebarer.

Få mennesker ville ha kalt dette en perle for tjue år siden. Pearl-distriktet har en belastet fortid, og var en gang kjent som industritriangelet, fylt med skiftestasjoner og værbitte lagerbygninger. I dag er strøket en trendsetter innenfor byfornyelse. Industribygningen har blitt omgjort til trendy butikker, stilige loftsleiligheter og innbydende ølbryggerier.

Tidligere lagerbygninger
Tidligere lagerbygninger

Portland, OR

Det perfekte strøket

Portland, sykkelens, ølets og kaffens hovedstad, lovpriser fagkunnskap, verdsetter uavhengighet og liker ikke pretensjoner. Spesielt de siste tjue årene har byen gjennomgått drastiske endringer. Portland er en utpreget grønn by, innen alt fra bondemarkeder til organisk øl. Det folksomme episenteret i denne utviklingen er Pearl-distriktet, en gang objekt for ulike studier om hvordan man skaper et perfekt nabolag av et falleferdig strøk. I dag er det et perfekt eksempel på vellykket byfornyelse. Strøket omfatter om lag hundre bykvartaler mellom sentrum, Northwest-strøket og Willamette-elven. "Pearl" er et sted å henge og ta den tiden du trenger, enten du skal på jakt i trendy kles- og møbelbutikker eller trenger vitamininnsprøytninger i form av kaffebarer, gallerier og mikrobryggerier. Det er verdt å merke seg at Oregon ikke har omsetningsavgift, noe som gjør shopping enda morsommere.
Karakteristiske omgivelser i Pearl-distriktet
Lagerbygninger i Pearl-distriktet

En bokby

Powell’s er verdens største kjede av uavhengige bokhandlere, og i Pearl-distriktet finner du alle bokhandleres mor: Powell's City of Books. Å gå deg bort i denne papirlabyrinten gjør opplevelsen enda morsommere. Denne butikken er et Valhall for bokelskere, og kan kanskje få andre til å åpne øynene for bøker. Hvis du ikke kan bestemme deg, kan du ta bokstabelen med til bokkafeen og bla gjennom den til du finner det du er ute etter.

“Powell’s er et Valhall for bokelskere”