KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Intramuros: Manilas befestede by

Det eldste strøket i Manila, er Intramuros – latin for "innenfor murene". I det 16. århundre ble Manila hovedstad på Filippinene og administrasjonssenter for det spanske kolonistyret. Kriger og revolusjoner har satt spor etter seg. Mange barokkirker og palasser har blitt ødelagt, og murene er delvis i ruiner. Likevel utstråler området fortsatt en kolonial atmosfære.

Intramuros er en nøye planlagt bydel med rettvinklet gatenett, store plasser og et monumentalt guvernørpalass. De metertykke bymurene og fortet med dusinvis av kanoner ble bygget for å kontrollere den opprørske befolkningen. Gjennom Manilas turbulente historie har strøket blitt lagt i grus ved flere anledninger, spesielt under annen verdenskrig. Likevel er det fortsatt et vakkert sted der man kan fordype seg i byens kolonihistorie. Vi har valgt ut tre høydepunkter i Manilas befestede by.

Manila-katedralen

Manilas 8. katedral

Den nåværende katedralen er den 8. reinkarnasjonen av Manilas første katedral, som ble bygget her i 1581 av bambus og palmeblader. En tyfon, bybrann, ulike jordskjelv og bombinger har ødelagt katedralen gang på gang. Den nåværende katedralen ble bygget på 1950-tallet, og ble innviet som basilika i 1981 av pave Johannes Paul II.

+ Les mer

Se på kartet

Manila Cathedral, Plaza Roma, Intramuros, Manila

Der nasjonalhelten Rizal døde

Spanjolene hersket i Manila i over tre hundre år. Kineserne, japanerne og amerikanerne har også gjort seg gjeldende her. De opererte alle fra det imponerende Fort Santiago. Dette stedet har stor historisk betydning for det filippinske folket, ettersom nasjonalhelten José Rizal satt fengslet i fortet og tilbrakte sine siste dager her. Rizal-museet er viet denne frihetsforkjemperen.

+ Les mer

Fort Santiago

Se på kartet

Fort Santiago, Heroes Square, Intramuros
San Agustín-kirken

San Agustín-kirken, den eneste som overlevde

Den spanske augustinerordenen var rask til å ta fatt på å omvende den nylig koloniserte befolkningen i Manila til katolisismen. Den første kirken innenfor den befestede byen ble bygget i 1587, og omfattet et kloster. Barokkirken har en overdådig utsmykket altertavle, prekestol, korstoler og trompe l'oeil-fresker. San Agustín-kirken er den eneste bygningen i Intramuros som overlevde slaget om Manila på slutten av annen verdenskrig.

+ Les mer

Se på kartet

San Agustín-kirken, General Luna Street, Intramuros