Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Isla Mujeres: et meksikansk paradis

Det er svært få turistattraksjoner på Isla Mujeres, "Kvinneøya", som ligger bare 15 minutter med båt fra Cancún. Og det er nettopp det som er poenget. Hit kommer folk for å late seg, slappe av i en hengekøye under vaiende palmetrær og nippe til iskalde margaritas. Det er også fantastisk å svømme i det turkise karibiske havet, eller sitte på stranden og betrakte solnedgangen og spise fersk fisk.

Mens Cancún ble utviklet som et karibisk turistparadis på 1970-tallet, ble den lille øya utenfor kysten til et fristed for hippier. I dag er Isla Mujeres førstevalget for ferierende som bare har tid til å besøke én meksikansk øy. Øya er ikke så hektisk som Cozumel, men har flere fritidsalternativer enn Holbox. Lei en golfbil for å utforske den sju kilometer lange øya på en dag. Du kan kjøre fra den populære Playa Norte på nordsiden til det lille mayatempelet på det sørligste punktet på øya.

Isla Mujeres: en tropisk øy i nærheten av Cancún
Isla Mujeres: en tropisk øy i nærheten av Cancún

Cancun

Vakre strender på Isla Mujeres

De vakreste strendene på Mujeres

Playa Norte regnes som en av de vakreste strendene i Karibia, og er også den mest populære stranda på Isla Mujeres. Hoteller og restauranter leier ut solstoler og parasoller, i tillegg til snorkelutstyr og kanoer. Den neste stranda, Playa Sol, er langt fredeligere. Dette er det beste stedet på øya for å se den blekrosa aftensolen synke ned i havet. Strendene på den vernede vestkysten, som Playa Paraíso, med utsikt til Cancuns bysilhuett, tilbyr rolige strandbarer og skyggefulle palapahytter.

Snorkling med havskilpadder

Isla Mujeres er også en av de beste stedene for dykking og snorkling i Det karibiske havet. Utenfor kysten av Garrafón, det sørligste punktet på øya, ligger et korallrev der det lever havskilpadder, djevelrokker og fargerike tropiske fiskeslag. Her er også en liten fornøyelsespark med en rekke fasiliteter. Et stykke lenger på veien finnes et sted der du kan leie snorkelutstyr. Dykkere kan utforske grotter, skipsvrak og et undervannsmuseum med hundrevis av skulpturer åtte meter under havoverflaten.

Skilpadder i vannet rundt Mujeres
Det tropiske paradiset Isla Contoy

Kjør rundt på øya i en golfbil

Sol, sjø og sand er hovedattraksjonene på Isla Mujeres. Å utforske øya er en fin måte å tilbringe dagen på. Golfbiler, det mest populære transportmiddelet på øya, kan leies for 40 euro om dagen. Hvis du starter i landsbyen på nordsiden, tar det om lag en time å kjøre langs østkysten til det sørligste punktet på øya. Her bygde mayaene et tempel til ære for Ixchel, fruktbarhetens månegudinne. Foretrekker du å tilbringe dagen på vannet? Bestill en dagstur med en fiskerbåt for å besøke Isla Contoy, en ubebodd øy med 150 tropiske fuglearter og en rolig sandstrand.

+ Les mer

Se på kartet

Isla Mujeres, Quintana Roo, Mexico