Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Øyhopping i Oslofjorden

Oslofjorden har en rekke øyer som kan nås med ferge fra byen - perfekte reisemål for en avslappende dag på vannet, på stranden eller i naturen. Båten tar bare fem minutter til Hovedøya, der du kan besøke ruinene av et middelalderkloster. Eventuelt kan du nyte en lang, ustresset lunsj på Gressholmen, eller dra på gratis camping på Langøyene. Alle disse tre øyene har avslappet atmosfære og er lette å nå fra Oslo sentrum.

Det er spesielt lett å komme seg ut på øyene om sommeren. Ta ferje fra Vippetangen, ved foten av Akershus festning, i nærheten av Aker Brygge. Rute 92 går til Hovedøya, Lindøya og Nakkholmen hver time, og rute 3 tar deg til Bleikøya, Gressholmen, Lindøya og Hovedøya. Om vinteren går fergen fem ganger i døgnet. Rute 94 går bare til Langøyene om sommeren (mai-august). For rutetabell og mer info, gå inn på www.ruter.no.

Hovedøya, fem minutters båttur fra Oslo

Kloster, kanoner og strand på Hovedøya

Det tar bare fem minutter å komme seg til Hovedøya fra Vippetangen, ettersom denne øya ligger nærmest Oslo sentrum. Hovedøya er et populært sted for en dagstur om sommeren. Den er dekket med skog, og har en marina og en sandstrand - selv om mange solbadere foretrekker de solvarme klippene. På vestsiden står et kanonbatteri som på 1800-tallet ble brukt i forsvaret av Akershus festning som ligger vis-à-vis. Ruinene av cistercienserklosteret fra 1147 er øyas hovedattraksjon.

+ Les mer

Se på kartet

Hovedøya, Oslofjorden, Oslo

Gressletter på Gressholmen

Tre øyer for prisen av én: Gressholmen, Rambergøya og Heggholmen er forbundet av turstier. Du kan solbade og svømme på østsiden av Gressholmen og på sørsiden av Rambergøya. Bukten mellom de to øyene er hekkeplass for sjøfugler. Et romantisk fyrtårn i tre står på en liten kai på Heggholmen. Gressholmen Kro har servert drinker, snacks, smørbrød og dagens middag om sommeren siden 1930-tallet.

+ Les mer

Utsikt til Gressholmen

Se på kartet

Gressholmen, Oslofjorden, Oslo

Solbading og gratis camping på Langøyene

Gratis camping på Langøyene

H-formede Langøyene var opprinnelig to øyer, med en dumpingplass for avfall mellom dem. I dag er det vanskelig å forestille seg det, ettersom avfallshaugen har måttet vike plassen for en stor og frodig gresslette med skogkledde "langøyer" på begge sider. Dette er den eneste øya i nærheten av Oslo som ikke er et vernet naturområde, og der turister kan overnatte. Takket være den norske utmarksloven, er det gratis å campe. Den har også en lang sandstrand som dekker den halvsirkelformede bukten. Fasilitetene er begrenset, men det er en kiosk der som selger øl og vin.

+ Les mer

Se på kartet

Langøyene, Oslofjorden, Akershus

Foto

  • Utsikt til Gressholmen: Jenny Sjögren, Flickr
  • Solbading og gratis camping på Langøyene: Aktiv | Oslo.no, Flickr