Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Karura-skogen

Karura-skogen er en grønn oase i byen, bare et kvarters kjøring fra Nairobis sentrale forretningsstrøk. Tre elver renner gjennom parken, og dessuten finnes det en femten meter høy foss, en bambusjungel, en rekke huler og et våtmarksområde der. Parken kan også skryte av å ha nesten femti kilometer med turstier.

Parken rommer et stort mangfold av flora og fauna. De fleste tresorter man finner i Kenyas høyland kan ses her, i tillegg til hundrevis av fuglearter, flaggermus, antiloper og ulike apearter. Inntil nylig var det svært få kenyanere som fant veien til denne naturskjønne parken, ettersom den nesten ikke hadde noen fasiliteter. For noen få år siden gjennomgikk parken imidlertid flere betydelige forbedringer, og nye sykkel- og gangstier ble anlagt. Siden da har parken vært en populær destinasjon for innbyggerne i Nairobi, som kommer hit for å gå tur og nyte en piknik.

Gjenfødt som øko-destinasjon

Inntil nylig var det alltid fare for at denne 525 hektar store parken skulle bli offer for den voksende byen og dens eiendomsutviklere. Kriminalitet var også et alvorlig problem. I 2005 ble det imidlertid vedtatt en lov som åpnet for at folk i slumområdene omkring skulle bidra til å bevare parken – mot inntekter og naturressurser. Siden da har fasilitetene i parken blitt enormt forbedret, og parkvoktere patruljerer for å øke sikkerheten. Parken ble også inngjerdet. I 2011 ble Karura-skogen offisielt innviet som fritidsområde og øko-destinasjon, og parken har nå både campingplass og andre tjenester.

+ Les mer

Foss i Karura-skogen

Se på kartet

Karura-skogen

En av de tre elvene i parken

En tursti for familien

I 2009 innviet parken en ny, fem kilometer lang tursti: Familieveien. Denne enkle ruten går til vakre huler som lokalbefolkningen ser på som hellige. Disse hulene har også vært skjulesteder for medlemmer av Mau Mau-bevegelsen. Disse geriljasoldatene kjempet mot britisk kolonistyre på 1950-tallet. Etter et par kilometer når du frem til fossen. Inntil nylig hadde de fleste Nairobi-beboerne ingen anelse om at det fantes et så fredelig sted like i nærheten.

“Hulene var en gang skjulested for medlemmer av geriljabevegelsen Mau Mau.”

Foto

  • Foss i Karura-skogen: Simeon Oriko, Flickr
  • En av de tre elvene i parken: Rachel Whitfield, Flickr