Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

I kajakk gjennom mangroven

Mangroveskogene på Bonaire er en viktig næringskilde for livet i Det karibiske hav. En lang rekke dyr holder til mellom de lange røttene på disse trærne. Mangrovene befinner seg i Lac Bay, i det sørøstlige hjørnet av øya. Delta på et sportslig eventyr, og utforsk dette fredede naturreservatet i kajakk.

Mangrovene i Lac Bay er over 850 år gamle, og er unike i den karibiske regionen. I Lac Bay finnes fire ulike arter av mangrovetrær. Disse trærne er spesielt tilpasset til å filtrere saltet fra havvannet, og dermed suge opp ferskvann. Dette er blant de få treslagene som trives i kystregioner.

Utforsk mangrovene i kajakk
Utforsk mangrovene i kajakk

Bonaire

Dypt inne i skogen

Mangrovene er vanskelige å utforske på grunn av den tette vegetasjonen og den lave vannstanden; derfor vil de fleste mennesker bare se utkanten av disse skogene. Men med kajakk kan man trenge dypt inn i mangroveskogen – en uforglemmelig opplevelse. Ulike selskaper på Bonaire, inkludert Mangrove Info Center Bonaire, arrangerer kajakkturer gjennom mangrovene i Lac Bay. Senteret ble grunnlagt i 2002, og er et kombinert forsknings- og informasjonssenter. Alle kajakkturene starter her, og er ledsaget av en kunnskapsrik guide. Nyt stillheten og roen der du padler gjennom vegetasjonen. Det finnes også turer som kombinerer kajakk og snorkling i mangrovene, en enestående mulighet til å observere den rike, eksotiske floraen og de tropiske fiskene. Vær klar over at svømmeføtter ikke er tillatt under snorklingen, ettersom de kan ødelegge mangrovene og økosystemet.

Roen i mangrovene
En flamingo i mangrovene
En rød hegre

Fuglekikking

Mangrovene er hekkeplasser for en mengde eksotiske fugler. Her finner du vadefugler, avosetter og ulike hegrearter. Mangrovegjøken og Bonaires velkjente flamingo holder også til her. Fuglekikkere bør ta med seg kikkert, for det er mye å se fra kajakken.

Foto

  • Roen i mangrovene: Tom Jenkins, Flickr
  • En flamingo i mangrovene: Knight725, Flickr
  • En rød hegre: Matej Novak, Flickr