Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Klein Curaçao: en dagstur til Paradis

Snorkle i turkisblått vann blant skilpadder og delfiner. Finne skjell i brenningene. Slappe av i en hengekøye under et palmetre. Dykke blant fargerike korallrev og undersjøiske grotter. Spise fersk fisk med føttene i sanden. Vandre langs en tropisk strand på en øde øy. Høres dette ut som en drøm? På Klein Curaçao kan alle leke Robinson Crusoe.

En flat sandbanke med et falleferdig fyrtårn, noen fiskerhytter, et rustent skipsvrak og en enkel strandbod med noen solsenger og palapa-parasoller: Ved første øyekast ser dette ut til å være alt som finnes på Klein Curaçao. Likevel er den lille øya et populært mål for en dagsutflukt. Besøkende står til og med ut med en humpete to-timers båttur for å komme seg hit. Hvorfor? "Klein", som lokalbefolkningen kaller øya, har en av de mest praktfulle strendene i Karibia. Det er uten tvil et av de vakreste stedene for dykking og snorkling i hele ABC-arkipelet.

Rundt øya på en time

Klein Curaçao har ikke alltid vært ubebodd. På denne lille 2-km2 store øya bodde det tidligere fiskere, og geiter gresset på slettene. Det var også en hekkeplass for fugler. Fosfatgruver utmagret jorda – nå vokser det bare lave busker og palmetrær her.


Hovedattraksjonen på øya er lett å finne: Midt på øya står et århundregammelt fyrtårn. Du kan klatre opp vindeltrappen av tre til toppen. Tjue meter over bakken får du en fantastisk utsikt over miniatyrøya. Bygningen er ganske vaklevoren, så du klatrer på egen risiko. Her finnes også noen slavegraver som dateres tilbake til det Nederlandske Vestindiakompaniets dager.


Like utenfor kysten på lo side finnes en annen slags grav: det siste hvilested for den rustne venezuelanske oljetankeren Maria Bianca Guidesman, som sank på 1960-tallet. Siden da har naturen langsomt brutt skipet i stykker. Nå er det bare hekken og broen som står igjen i bølgene.


En tur rundt øya tar en time. Deretter har du rikelig med tid til å slappe av på den lengste sandstranden i landet.

“Oljetankeren blir langsomt demontert av bølgene – bare hekken står igjen”

Svøm blant skilpadder og djevelrokker

Den virkelige attraksjonen på Klein Curaçao er ikke på land, men i havet. Underveis til øya kan du allerede ha sett flyvefisk og stimer av delfiner. Men så snart du kommer deg ut i vannet, vil du oppdage at den virkelige skatten ligger under overflaten. I det rolige og krystallklare vannet langs stranden på lesiden av øya vrimler det av havskilpadder, og djevelrokker cruiser forbi som romskip. Noen få finneslag unna ligger et uberørt rev med hjernekoraller, hornkoraller, vaiende sjøanemoner og lysegule svamper. Her finnes mengder av fargerike fiskeslag, fra den tofargede fefisken til pinnsvinfisk, flekket harlekin-filefisk og fireøyd sommerfuglfisk. En liten båt frakter dykkerne ut til de beste stedene.