Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kruger, den største naturparken i Sør-Afrika

Kruger nasjonalpark er et av de eldste, mest berømte og største vernede naturområdene i Afrika. Parken kalles lokalt for "wildtuin" (villhagen), og dekker om lag 20 000 kvadratkilometer. Parkens størrelse og de ulike økosonene i den betyr at nesten hver eneste afrikanske dyreart kan finnes der. Ikke bare det, men også i stort antall: mer enn 13 000 elefanter, 5000 giraffer, 86 000 impalaer og nesten 5000 neshorn lever i Krugerparken.

Naturreservatet ligger fem timers kjøring fra Johannesburg, og kan også nås med innenriksfly. Du kan leie bil og kjøre gjennom parken, takket være en 414 kilometer lang asfaltvei og mange godt vedlikeholdte grusveier gjennom bushen. Men det er størst sjanse til å se dyr hvis du drar på en av de organiserte safariturene – om morgenen, ved solnedgang eller om kvelden. Lyset er overveldende vakkert på begynnelsen og slutten av dagen. Da har man også best sjanse til å se dyrene, ettersom dette er den kjøligste tiden på dagen.

Elefanter i Kruger nasjonalpark
Elefanter i Kruger nasjonalpark

Johannesburg

Se dyreliv

Krugerparken består grovt sett av tre deler. Den fruktbare sørlige delen, med tette kratt, fjell og elver, er uten tvil den mest populære. Her finner du store flokker med giraffer, impalaer, sebraer og elefanter, i tillegg til løver, krokodiller, flodhester og en mengde geparder. Over hele parken finnes leirplasser for overnatting, i tillegg til butikker, en bensinstasjon og en restaurant. En unik leirplass er Lower Sabie, der du kan tilbringe natten ved et vannhull. Da kommer elefanter hit for å bade, og du kan se hele vortesvinfamilier som kommer innom for å drikke.


Det midtre området er åpnere og flatere og har færre dyr enn lenger sør. Men også her kan du se bøfler, elefanter, flodhester, giraffer og noen løver. Her finnes flere leirplasser, inkludert Lebata, som har et elefantmuseum med en samling hodeskaller og støttenner, blant mye annet. Lenger sør ligger Camp Satara, ved et vannhull på gressletten – et sted som tiltrekker seg gressbeitende dyr og den naturlige fienden deres, løven.


Den nordlige delen overfor Lebata-elven er mest populær blant fugleentusiaster. Der kan man se fargerike fugler. Camp Shingwedzi er berømt for sine mange fuglearter, men man kan også se andre dyr her, blant annet antiloper, letjevannbukker og kuduer. Camp Mopani er en av de nyeste leirplassene i Kruger, og ligger ved Pioneer Dam. Den er spesielt populær om vinteren, da det er lite vann og dyrene samles rundt dammen.

+ Les mer

Observasjon av geparder

Organisert viltsafari

Langs ytterkanten av Krugerparken finnes private reservater som er noe mer luksuriøse enn de du finner inne i parken. Disse reservatene byr ofte på vakker og romantisk innkvartering, serverer god mat og organiserer klassiske safarier i Land Rovere. Disse viltsafariene ledes av svært kompetente guider som står i radiokontakt med kollegene sine slik at de får vite det umiddelbart når store dyr blir observert. Det øker sjansen for å du vil få se enestående dyr på disse utfluktene.

Giraff ved solnedgang

Guidede fotturer

De som er morgenfugler kan gå på guidede fotturer hver morgen ved soloppgang. Disse fotturene varer i om lag tre timer. Det finnes også tredagers villmarksturer ledet av erfarne guider. Muligheten til å se ville dyr er ikke større enn om du bruker bil, men guidene forteller deg om den unike vegetasjonen og mindre dyr rundt deg. Disse tredagersturene arrangeres for grupper på ikke mer enn åtte personer. De passer for folk som liker å gå, for man vandrer sju timer om dagen.