Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Zürichsjøen: en innsjø med mye moro

Hvert eneste år er Zürich å finne på en av de tre øverste plassene på listen over de byene i verden der det er best å bo, og det er delvis takket være den store innsjøen byen ligger ved. Elven Limmat renner gjennom byen fra Zürichsjøen, som strekker seg fra Bellevue i sentrum av byen og til den pittoreske landsbyen Rapperswil. Under den siste istiden var innsjøen en isbre, men nå er den et blått innlandshav som alle kan glede seg over.

Zürichsjøen er 40 kilometer lang og 3 kilometer bred. Den blå innsjøen er omgitt av pittoreske landsbyer og byer med middelalderhus og gammeldagse hoteller. Fjellene Felsenegg og Pfannenstiel, 800 meter høye på begge sider av vannet, tilbyr ren fjelluft og en kjærkommen avveksling fra bylivet. Selve innsjøen har også mye å by på, fra urbane strender til båtturer. Det er mange måter å koble av på rundt Zürichsjøen.

Rapperswil

Ved innsjøen: landsbyer og vinmarker

Du kan kjøre rundt hele innsjøen med tog fra stasjonen Zürich Stadelhofen, langs høyre bredd til Rapperswil og via Seedamm tilbake langs venstre bredd til stasjonen Zürich Enge. Underveis kan du gå av i landsbyen Küsnacht og ta en kaffe i patioen på det nostalgiske hotellet Seehotel Sonne. Eventuelt kan du stoppe i Meilen og ta en avstikker opp til toppen av det 853 meter høye fjellet Pfannenstiel, med vakker utsikt over innsjøen. Pittoreske Rapperswil har flere avslappende patioer. Andre flotte stoppesteder på den andre siden av innsjøen er Pfäffikon, Richterswil og Kilchberg.

På innsjøen: med båt til Rapperswil

Fra tidlig om morgenen til langt utpå kvelden farter de hvite fergene på kryss og tvers over Zürichsjøen, fra båtstasjonen ved Bürkliplatz til alle landsbyene og tettstedene langs kysten av innsjøen. For innbyggerne er dette en måte å komme seg fra A til B på, og for turistene er det et vakkert sommercruise. De spesielle turistbåtene har ofte stive billettpriser. Ta heller "Grosse Rundfahrt" til den sjarmerende landsbyen Rapperswil. Du bør absolutt gå i land på øya Ufenau, som har vakre vingårder og fine piknikområder.

Den lille øya Ufenau
Stranden ved Mythenquai

Ved innsjøen: svømmebassenger og sandstrender

Ingen by i verden har så mange utendørsbassenger som Zürich. I elven og innsjøen er det ti "Freibäder", eller gratis svømmebassenger, der lokalbefolkningen slikker sol på trebroene, moloene og sandstrendene om sommeren. Nyt en kald drink, eller ta en forfriskende dukkert i det krystallklare vannet. Seebad Enge ligger i gangavstand fra bysentrum, og byr på to bassenger, badstuer, massasje og yogatimer. Litt lenger ut langs innsjøen ligger den 100 år gamle stranden Mythenquai, med en strandpaviljong, en plen der man kan sole seg, et ti meter høyt stupebrett og 250 meter med sandstrand.

+ Les mer

Se på kartet

Zürichsjøen, Zürich, Sveits

Foto

  • Rapperswil: Zurich Film Office, Flickr
  • Den lille øya Ufenau: René Nussbaumer, Flickr
  • Stranden ved Mythenquai: Jérome, Flickr