Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Ledende innen samtidskunst

København er en fest for øynene, med sine brede avenyer, staselige palasser og imponerende lagerhus. Danskene er kjent for sin usvikelige sans for stil, og denne hippe skandinaviske byen lever da også opp til forventningene. Kunst og kultur av høyeste kaliber har preget byen i flere tiår.

København er en verdensleder innen samtidskunst. Design er et strålende eksempel på dansk kunst som har erobret verden. Berømte utstillinger følger på hverandre i et raskt tempo, og på Københavns mange museer kan du gjøre deg kjent med dansk samtidskunst av både velkjente og uetablerte navn. Arbeider av kunstnere som Per Kirkeby, Olafur Eliasson og Richard Winther hører blant det ypperste. Besøk i de enestående museene bør inngå i ethvert besøk i den danske hovedstaden.

Et eksempel på dansk design
Et eksempel på dansk design

København

Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2 er adressen til et digert mursteinspalass: Kunsthal Charlottenborg. Denne vakre bygningen var tidligere tilholdssted for Det Kongelige Danske Kunstakademi, og huser i dag et av de største samtidsmuseene i Europa. Der arrangeres ulike kunstutstillinger av både danske og internasjonale kunstnere. På onsdager etter kl. 17.00 er det gratis adgang. Et godt tips er å køpe en "Art & Water"-billett, som gir deg adgang til museet samt en tur på kanalen.

+ Les mer

Den indre borggården på Charlottenborg

Enkedronningen

Kunsthal Charlottenborg er oppkalt etter den mest berømte enken i København: dronning Charlotte Amalie, som giftet seg med kong Christian V i 1667. Mens de var gift, forsøkte han å hindre henne i få politisk innflytelse, slik at hun ikke skulle bli like innflytelsesrik som moren hans en gang hadde vært. Med hennes sjarme og finesse ble Charlotte Amalie imidlertid svært populær blant danskene, og da den svenske kongen Karl XII angrep Danmark, ga Charlotte Amalie folket tilgang til kanonene, slik at de kunne forsvare seg selv. Etter at mannen hennes døde, flyttet hun til Charlottenborg slott.

Louise, Louise og Louise

Folk med kjærlighet til det 20- århundrets kunst vil få hjertebank i det vakkert beliggende Louisiana-museet, like nord for København. Der, ved kysten av Øresund, stredet mellom Danmark og Sverige, smelter kunst, natur og arkitektur sammen i perfekt harmoni. De brede, lyse utstillingsrommene gjør at de verdensberømte maleriene til Picasso og Francis Bacon og skulpturene til Alberto Giacometti virkelig kommer til sin rett. Navnet Louisiana skyldes at alle de tre hustruene til den opprinnelige eieren av eiendommen het Louise.

+ Les mer

Hagen i Louisiana-museet

Se beliggenheten på kartet

Lousiana Museum, Strandvej 13, 3050 Humlebæk, Danmark

Museet ARKEN

En ark for samtidskunst

I en alder av 25 år ble Søren Robert Lund tildelt oppdraget med å tegne ARKEN museum for moderne kunst, en slående bygning som åpnet i 1996. Betongkolossen, som ligger ca. 15 kilometer sør for København, befinner seg bokstavelig talt i havet. Med sin båtformede design er den en hyllest til havet. Den imponerende permanente samlingen består av om lag 300 arbeider av kunstnere som Damien Hirst, Wolfgang Tillmans og Olafur Eliasson. Spesielt bemerkelsesverdig er Din blinde passager av Olafur Eliasson, en 90 meter lang tunnel som omgir de besøkende i tett tåke. Museumskafeen har en spektakulær utsikt over Køge Bugt.

+ Les mer

Se beliggenheten på kartet

ARKEN Museum, Skovvej 100, 2635 Ishøj, Danmark

Foto

  • Hagen i Louisiana-museet: Francis Dean, 123rf
  • Museet ARKEN: Guillaume Baviere, Flickr