Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Lær å dykke i paradiset

Aruba er et øyparadis både over og under havoverflaten. Her finner du noen av de mest spektakulære dykkerstedene i verden. De som ikke kan dykke, går glipp av vakre rev og fascinerende skipsvrak. Men ta det med ro. Dykking er ikke vanskelig å lære – enten du vil bli en sertifisert dykker eller bare prøve deg på et innledende testdykk.

Dykkersertifikater er svært etterspurte i de karibiske farvannene rundt Aruba. De fleste turistene går for et Open Water Diver-sertifikat, slik at de kan dykke ned til en dybde på 18 meter - under tilsyn, selvfølgelig, men moro likevel! Med litt teori og noen praktiske dykk kan du bli sertifisert dykker på tre dager. Og det er bare begynnelsen på ditt undervannseventyr.

Klart, varmt vann

Selv om man kan lære å dykke i et svømmebasseng, er det mye morsommere å få sine første erfaringer i et tropisk undervannsparadis. Korallene, fiskene, havhestene, rekene og krepsdyrene ser mye mer attraktive ut i det krystallklare vannet. Og ettersom Aruba ligger like nord for ekvator, er vannet behagelig varmt.Det er et stort antall dykkerskoler på Aruba, og enhver som er villig til å investere litt tid, vil ha glede av det resten av livet. Det tar bare noen få dager å bli sertifisert dykker i en av de to største dykkerorganisasjonene i verden, Professional Association of Diving Instructors (PADI) og Scuba Schools International (SSI). Det er ikke store forskjellen på disse to sertifikatene, og fasilitetene på Aruba overholder strenge sikkerhetsforskrifter. Den viktigste faktoren i læreprosessen, er vanligvis dykkerinstruktøren.

Lær å dykke på Aruba
Ditt nye miljø

Fra forsøk til sertifikat

Et dykkerkurs begynner ofte i svømmebassenget på hotellet. De bedre hotellene på Aruba tilbyr egne kurs eller kan anbefale et godt dykkersenter – disse kursene blir ofte omtalt som "feriekurs". Etter en økt i svømmebassenget for å bli kjent med dykkerutstyret, er du klar for ditt første dykk. I PADI-terminologi blir dette dykket kalt Discover Scuba Diving (DSD). Mange blir forelsket i dykking, og bestemmer seg for å bli en sertifisert dykker.

+ Les mer

Første stopp: svømmebassenget
En seilbåt på vei ut

Dykking fra en katamaran

Dykking og seiling går godt sammen. Pakketilbud som kombinerer begge aktiviteter, blir stadig mer populære. Red Sail Sports Aruba tilbyr spesielle seile- og dykketurer: Etter to dykk kan du nyte et skjønt seilcruise på en vakker katamaran i solnedgangen. Bestill denne turen på

www.redsailaruba.com

.