KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
 

Limas byparker

Lima er en stor og travel metropol, men har fortsatt noen fantastiske steder der du kan søke tilflukt og slappe av. Byen kan skryte av et stort antall vakre byparker og henrivende plasser. Selv om disse stedene er perfekte for en avslappende piknik, har de mer å by på enn bare fred og grønne planter. Parkene i Lima kan også by på underholdning, romantikk, kunst, kultur og et utrolig biologisk mangfold.

Teknisk sett ligger Lima i en ørken. Men selv om byen er anlagt på et av de tørreste stedene i verden, er det massevis av grønt over alt. Det skyldes smeltevannet som strømmer ned fra fjellene og fungerer som naturlig vanningskilde for alle slags planter. Selv fremmede planter trives her. I tillegg har byen satt i stand mange byparker og plasser de seneste årene, i et forsøk på å gjøre Lima mer attraktiv.

Costa Verde: den grønne kysten av Miraflores
Costa Verde: den grønne kysten av Miraflores

Lima

Pyramide i Circuito Mágico del Agua

Fontenelekeplass

Til å begynne med ble nyheten om at et ambisiøst fonteneprosjekt skulle bygges i Parque de la Reserva møtt med protester. Men da innbyggerne i Lima først fikk se de opplyste fontenene, ønsket de installasjonen velkommen med åpne armer. Circuito Mágico del Agua, det største fontenekomplekset i verden, leder besøkende langs tretten fantastiske fontener med musikk og lysshow. Parken åpner kl. 16.00, og fontenene er på sitt vakreste etter solnedgang.

En park for elskende par

De fargerike mosaikkene i Parque del Amor minner om Park Güell i Barcelona. Men denne parken har et eget tema: kjærlighet. Veggene er dekorert med romantiske dikt, og i midten står skulpturen El Beso (Kysset), laget av den peruanske kunstneren Victor Delfín. Parque del Amor ligger på en klippe med utsikt mot Stillehavet, og ble høvelig åpnet på Valentinsdagen i 1993 med en konkurranse om det lengste kysset. Det er en vidunderlig park å nyte en vakker solnedgang i.
El Beso i Parque del Amor

Naturpark

For virkelig å få byen på avstand, kan du besøke Pantanos de Villa. Dette naturreservatet ligger en time sør for sentrum av Lima. Pantanos de Villa er en våtmark med et unikt biologisk mangfold. De små, dype lagunene i dette naturreservatet rommer fisk, reptiler, insekter og mer enn 170 fuglearter som er representative for kysten av Peru. Nyt vakre spaserturer og båtturer gjennom reservatet.
Naturreservatet Pantanos de Villa