Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Livlige Lapa

Lapa-strøket ligger midt i sentrum av Rio: kombiner sightseeing med en storartet kveld på byen. Med sine koloniale akvedukter, fargerike kunstprosjekter, grønne parker og tallrike barer byr Lapa på moro både dag og natt.

Den slående hvite Arcos da Lapa-akvedukten – Lapas landemerke – er en av få levninger fra den portugisiske kolonitiden i Rio de Janeiro. Akvedukten ble bygget i 1750, teller over 48 buer og er mer enn 100 meter lang. Den ble bygget for å bringe vann til byen fra Carioca-elven. I dag fungerer den ikke lenger som akvedukt, men er fortsatt et viktig referansepunkt og en populær turistattraksjon.

“Passeio Público-parken med sine høye trær er en sjarmerende oase i byen”

En dam full av svaner

En av Rios vakreste byparker, Passeio Público, ligger også i Lapa. Den berømte brasilianske billedhuggeren Mestre Valentim utformet parken i 1783 basert på en botanisk hage i Lisboa. I 1860 ble parken renovert av den franske landskapsarkitekten Glaziou. Takket være begge disse herrenes innsats er parken nå en vakker oase med høye trær, en stor dam med svaner og en fontene med form som en krokodille.

+ Les mer

Se på kartet

Passeio Público, Rua do Passeio, Rio de Janeiro

250 trappetrinn med kunst

Det kunstneriske høydepunktet i Lapa er den fargerike, flislagte trappen skapt av kunstneren Jorge Selarón: Escadaria Selarón. Den chilenske kunstneren kom til Rio de Janeiro i 1983. I 1990 begynte Selarón å dekke de 250 trinnene i trappen med fargerike fliser. Hele trappen er dekorert med hundrevis av fliser fra hele verden. Ifølge kunstneren ble trappen aldri fullført, og han må ofte erstatte flisene. Trappen er likevel en av de største attraksjonene i Lapa, og forbinder strøket med åsdistriktet Santa Teresa.

+ Les mer

Escadaria Selarón

Se på kartet

Rua Manuel Carneiro, Rio de Janeiro

Rio Scenarium

Lapas pulserende natteliv

Hver helg forvandles Lapa til en enorm gatefest. Lyden av forró, choro, samba og axé kjemper om oppmerksomheten der folk danser i gatene. Hvis gatene blir for folksomme, kan du søke tilflukt i en av Lapas mange barer og nattklubber. En av de mest trendy klubbene i Lapa er Rio Scenarium. Her kan du danse til levende brasiliansk musikk og beundre antikviteter som barnevogner, utstillingsdukker og gjøkur som henger på veggene i denne forhenværende antikvitetsbutikken.

+ Les mer

Se på kartet

R. do Lavrádio, 20 - Centro Rio de Janeiro

Foto

  • Rio Scenarium: Bob Z, Flickr