Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Stjernekikking på Walk of Fame

Walk of Fame er den best kjente og mest besøkte strekningen av Hollywood Boulevard. I over to kilometer er begge sider av gaten fulle av ikoniske, gullkantede rosa stjerner. Tusenvis av kjendiser har blitt udødeliggjort på denne måten, og nye stjerner kommer til hver måned.

Walk of Fame ble skapt i 1958 etter en idé av E. M. Stuart, visepresident i Hollywoods handelskammer. Stuart laget Walk of Fame som en hyllest til Hollywoods prakt og glamour. The Walk begynner i krysset mellom Hollywood Boulevard og La Brea, og strekker seg hele veien ned til Gower Street. Begge side av bulevarden er dekket med stjerner. Også Vine Street, en sidegate til Hollywood Boulevard, er dekket med stjerner. For å se alle stjernene, må du vandre i 5,5 kilometer.

Manglende stjerner

Mange berømte navn glimrer med sitt fravær på Walk of Fame. Det er ikke nok å være kjendis for å få en egen stjerne. Hvert år blir nye kjendiser nominert til en stjerne på Walk of Fame. Av de om lag 300 nominerte, blir bare rundt 24 godkjent. Men stjernen er ikke gratis. En sponsor må ut med $ 30 000 for hver stjerne. Når en kjendis har blitt nominert, har han eller hun inntil 5 år på seg til å fastsette en dato for seremonien som følger med innvielsen av stjernen. Dersom kjendisen ikke fastsetter en dato, blir nominasjonen kjent ugyldig. Etter sigende skal det være mange kjendiser som er blitt nominert, men som ennå ikke har valgt en dato.

Jennifer Lopez’ stjerneseremoni
Se kjendiser på Walk of Fame

Stjerner i fleng

Mange besøkende håper på å støte på en kjendis, og en stjerneseremoni er en perfekt anledning. Kjendisen må være til stede når vedkommendes stjerne blir innviet på Walk of Fame. Datoene for seremoniene blir alltid kunngjort på den offisielle Walk of Fame-nettsiden. Her finner du også en liste over alle kjendiser som allerede har en stjerne. Dermed blir det lettere å finne stjernen til din favorittskuespiller.

Apollo XI: stjerner på månen

Det finnes fem stjernekategorier: film, tv, musikk, teater og radio. Ved siden av kjendisens navn står et ikon som viser kategorien. De seneste årene har det vært noen få unntak fra disse kategoriene. Disneyland, for eksempel, har sin egen stjerne med et ikon som viser en bygning, og Los Angeles-politiet har en stjerne med et LAPD-politiskilt. Astronautene om bord på Apollo XI, som var de første til å sette fotavtrykkene sine på månen, fikk en privat måne på fortauet, rett ved siden av stjernene deres. Denne månen med stjernene finnes i krysset mellom Hollywood Boulevard og Vine Street.

Walk of Fame-månen for Apollo XI