Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Kjærlighet i luften i N Seoul-tårnet

Midt i de grønne åsene som omgir Seoul ser man byens største attraksjon: N Seoul-tårnet. Fra dette 237 meter høye tårnet har man panoramautsikt over metropolen. Om kvelden lyser N Seoul-tårnet opp i forskjellige farger – et ikonisk landemerke for byen.

Da byggingen av N Seoul-tårnet tok til i 1969, var det opprinnelig tenkt som et kommunikasjonstårn for TV-stasjoner, men i 1980 ble det åpnet for publikum. Hvert tiende minutt går en taubane opp til toppen. I tillegg til en utkikksplattform huser tårnet flere restauranter, en kafé, suvenirbutikker og et museum. De fleste personene som besøker tårnet kommer imidlertid av kjærlighet.

Kjærlighetslåser i N Seoul-tårnet

En kjærlighetslås

N Seoul-tårnet har blitt et romantisk sted for par som vil erklære evig kjærlighet til hverandre. Akkurat som på Pont de l'Archevêché i Paris er portene til tårnet fulle av hengelåser i alle farger og former, signert med navnene på kjæresteparene. I motsetning til mange andre byer, oppfordrer Seoul folk til å henge opp låsene - ingen ting er vakrere enn kjærlighetserklæringer. I årenes løp har tårnet blitt dekorert med tusenvis av hengelåser.

Par som kulturfenomen

I et land der det anses som upassende å kysse på gaten – følelser skal ikke vises offentlig – har sørkoreanere funnet en særegen måte å uttrykke kjærlighet på. Parene annonserer forholdet sitt ved å gå i like klær. Det kan være like sko, skjorter, jakker, eller mer intimt, likt undertøy. Dette kulturfenomenet kan også ses i N Seoul-tårnet. De siste årene har par-kulturen utviklet seg til å bli et stort marked. Prøv for moro skyld å søke på nettet etter ordene "couple fashion Korea" og du vil finne et stort utvalg av matchende antrekk.
Parkulturen i Seoul
Teddybjørner gir kulturundervisning

Haute cuisine og teddybjørner

N Seoul-tårnet kan imidlertid også godt besøkes av enslige. I tillegg til den spektakulære utsikten over byen, serverer tårnrestauranten n.Grill enestående middag. Sjefskokk Duncan Robertson, som tidligere jobbet på restauranter med Michelinstjerner som Nobu og L’Atelier de Joël Robuchon, tilbereder de beste rettene fra det franske kjøkken. N Seoul-tårnet kan også by på moro for barn: På utkikksplattformen finnes et teddybjørnmuseum, der teddybjørner forteller om Sør-Koreas kultur og historie på en morsom og leken måte.

Foto

  • Kjærlighetslåser i N Seoul-tårnet: Tanjala Gica, Shutterstock
  • Parkulturen i Seoul: emshin, Flickr
  • Teddybjørner gir kulturundervisning: Rose Ferrer, Flickr