Det ser ut som om nettleseren din er utdatert.
For å bruke alle funksjonene på KLM.com på en trygg måte anbefaler vi deg å oppdatere nettleseren din eller velge en annen. Hvis du fortsetter med denne versjonen, kan det føre til at deler av nettstedet ikke vises på korrekt måte, eller ikke vises i det hele tatt. Personopplysningene dine vil dessuten være sikrere med en oppdatert nettleser.

 

Made in Hong Kong

Det er enkelt å finne de nyeste laptopene og parfymene i Hong Kong, men med det store utvalget av butikker, kan du også få kjøpt de mest originale suvenirer. Er du på utkikk etter en kinesisk aftenkjole eller et antikt skjermbrett? Ikke noe problem! Det er lett å bli betatt av de vakkert lagde lokale varene. Men vær advart: Shopping på dette nivået har allerede gjort innbyggerne i Hong Kong til "shopaholics".

Det er ikke moms i Hong Kong, og bedriftskatten er lav sammenlignet med andre land. Legg til at kjøpmennene føler innbyggerne på pulsen, og det finnes et uendelig antall spesialitetsforretninger, markeder og kjøpesentre. Salgsperioden, som finner sted minst to ganger i året, er et spesielt godt tidspunkt å handle på. De fleste spesialitetsbutikkene og antikvitetsforretningene ligger på Hong Kong-øya. La oss hjelpe deg å komme i gang.

Kitty i Causeway Bay

Causeway Bay har de mest varierte butikkene, og er spesielt kjent for de japanske varene som selges her. Sogo-varehuset, for eksempel, handler først og fremst om Hello Kitty og sushi. Retrostone-butikken like rundt hjørnet er fylt med imitasjoner av klassiske ting, en merkelig dille som kom over fra Japan. Klokkeentusiaster burde ta en tur til kjøpesenteret WTC More, der de gode gamle dager tikker til lyden av over 1 000 klokker importert fra hele verden av butikkeieren, Szeto.

Lenger ned i Leighton Road fines en filial av Goods of Desire. Denne butikken fokuserer på alt som har med Hong Kong å gjøre, med en vri – for eksempel en håndveske med trykk av tallrike gamle balkonger. For tidløse kinesiske drakter og kjoler kan du ta dobbeltdekker-trikken til Pedder Street, der du finner både berømt haute couture og tradisjonelle klær i de kinesiske varehusene.

Hello Kitty er overalt
Antikvitetsmarked

Ute etter antikviteter?

Antikvitetsforretninger gjemmer seg i de mer stille gatene i Central. Besøk Hollywood Road hvor du kan velge i kinesisk porselen, Buddhastatuetter og lakkerte skjermbrett. Mange av disse er ekte antikviteter, men du kan også ende opp med katta i sekken. Det samme gjelder for antikvitetsmarkedene som avholdes hver dag i det samme nabolaget mellom Upper Lascar Row og Hollywood Road.

Byttehandelens kunst

Kineserne er ikke allergiske mot pruting, spesielt ikke på gatemarkedene. De lokale innbyggerne betaler den laveste prisen, ettersom de alltid kan komme tilbake eller anbefale en butikk til venner. Som utlending kan du øke muligheten for å få en god pris hvis du vet hvordan ting fungerer her. For eksempel har man en tro på at et salg tidlig om morgenen tyder på en god dag for kjøpmannen. Slik overtro betyr at du kan få en bedre pris om morgenen. I tillegg hjelper det også med tålmodighet, høflighet og en trist historie. Lykke til!

Pruting er forventet

Foto

  • Hello Kitty er overalt: mia! Flickr
  • Antikvitetsmarked: claudio zaccherini, Shutterstock
  • Pruting er forventet: Robbie G1, Flickr